úterý 31. července 2007

Na ostrově – den pátý

Po včerejším náročném dni bylo dnes vstávání pomalé a dlouhé. Na snídani jsme si dali párky a po ní následoval jungle speed. Asi že už nějaká tradice.

Dilema s dnešním programem bylo snad ještě větší než včera. Střídavě jsme tak vyráželi do Primoštenu či Šibeniku a střídavě ráno, v poledne či večer. Aspoň jsem díky tomu stihla napsat pohlednice. A nakonec jsme vyrazili dolů na "pláž", nejdříve D+D s lehátky později i Míša a já. Bára s Maxem se pořád rozhodovali a rozhodovali, až to dopadlo tak, že vyrazili na koloběžkách pro vajíčka, že udělají slibované palačinky. A taky že jo. My se zatím vystavovali nezdravému polednímu slunci a Míša učil Danouše házet žabky. Bez velkého úspěchu.

Po několikáté verzi Danoušova proslovu o nezdravém poledním slunci jsme přeci jen vyrazili na oběd. Bylo ovšem příliš brzy, a tak došlo na Domčou často zmiňovaný ping-pong. Čtyřhra mně a Míšovi moc nešla, ani v kolotoči jsme nebyli o moc lepší. Ještě že nám jde ten JS.

Palačinky byly výborné a při jejich konzumaci se znovu otevřela diskuse na téma dnešního výletu. Po obědě jsme dali pár her JS, po nich ještě "polední siestu" a zhruba 15 minut na to jsme vyrazili směr Šibenik. Pokud vám někdy bude Tom Tom v Chorvatsku říkat něco o ostré zatáčce vlevo, ignorujte ho. Stejně tak při hlášce "pokud to bude možné, otočte se".

Šibenik jsme prošli celkem rychle a zvládli jsme i pěknou vyhlídku "na větrné hůrce". Není nad to mít v takové situaci nějakou delší sukni ;o) Však uvidíte na fotografiích, Danouš tradičně udělal i pár skupinových. Prohlídku Primoštenu jsme zvládli ještě rychleji. Měli jsme totiž jasné cíle jako místní pekárnu (a jejich výborné zapečené rohlíky se slaninou a sýrem) a trh s ovocem a zeleninou. Nemohli jsme vynechat ani návštěvu místního "vyhlídkového" hřbitova. Po celou dobu našeho pobytu v Primoštenu nás pronásledovala "žena bez tváře" a Danoušova VELKÁ kamarádka. Asi je to hodně malé město. Veselou příhodu o chorvatských hlídačích parkoviště nebudu nijak zvlášť rozebírat. V podstatě by byli rádi, kdybychom s náklaďákem zaparkovali na centimetru čtverečním (aneb jak si dobře vydělat), ale zázraky my dělat neumíme :o((

Večer zašli kluci koupit od "naší české slečny" lístky na výlet na Krku a my zatím nachystaly véču. Jelikož kluci vyrazili na koloběžkách, zvládli to dost rychle na to, aby zbyl ještě čas na JS a dnes i novinku – Talisman.

Ten jsme hráli – poprvé a naposled (jak následně okomentoval Danouš) – až do 0:45. Vyhrál Max, mimo jiné možná proto, že například Danouš stále "nic nedělal" a ještě si na to stěžoval. No prostě žádný šlágr z toho nebyl, ale spinkat se nám bude dobře, protože jsme při hře snědli esíčka, salám, zeleninu…prostě co kdo zrovna položil na stůl. Bylo to náročné!

Žádné komentáře: