čtvrtek 12. července 2007

Colours of Ostrava - den první

A máme tady první festivalový den. Festival však začíná až večer, takže dopoledne si Míša naplánoval ještě nějakou schůzku s místními dealery. Nejdříve s tím v Novém Jičíně, to jsem zatím byla u Veličků a pomáhala hlídat malé cácorky. Myslím, že úplně nejlíp mi šlo hlídání Terezky při odpoledním spaní.

Poté už bylo třeba vyrazit za dealerem do Ostravy, což pro mne znamenalo návštěvu u Gabky a Péti. Čili proběhlo seznamování s Matýskem. Myslím, že si výborně rozumíme. Míša se mu líbil možná ještě víc ;o)) Nicméně naše cesta na Colours inspirovala Péťu k tvorbě bramboráků, takže jsme před odchodem vyfasovali 2 velmi chutné kousky. Následovala drobná přežíračka ve VIP prostorách (už víme, že se vyplatí chodit včas). Každopádně kvalit Verčiných šneků prý ty místní zdaleka nedosahovali, asi do nich zapomněli dát papričky.

Gipsy.cz jsme tedy sledovali jen z povzdálí, ale na Gorana a Kryštofy už jsme hezky v pláštěnkách tvořili davy.

Pochopitelně setkání s Martinkou bylo opět nezapomenutelné. Pořád tahá z rukávů své veselé historky. Tentokrát tu o tom, jak je dobré, když má každý svou Líbu. Viď Honzo!! Prostě Skalákův dealer Jiří Novák (takhle se jmenuje přeci úplně každý), měl 2 lístky od Romana (??) z Libimseti. Jeden pro Marťu a druhý pro Gonzovu Líbu. Škoda, že Martiška do dnešního večera žádnou Líbu neznala. Bála se to však přiznat, aby tím nepřišla o svůj lupen, takže si dokážete představit, jak asi vypadala komunikace Marti s Jiřím, že?!?!? Naštěstí teď už Marťa ví a zná a má taky svou Líbu, takže je vše v naprostém pořádku. Po seznámení s Líbou se přemístila „za těmi svými“ a od té doby už jsme ji neviděli.

Jinak myslím, že není nutné psát, že při vystoupení Kryštofů, hlavně teda při písni Obchodník s deštěm, tradičně chcalo až praštělo. Ale na to už jsme naštěstí zvyklí i připraveni.

Fotodokumentaci prováděl pouze pan Novák, takže si dovolím odkázat na jeho materiál. Snad z toho nebudou žádné popotahovačky ohledně autorských práv!

Marťa už ví, jak je dobré mít svou Líbu

hádejte, na kterou kapelu tady čekáme?

Žádné komentáře: