sobota 28. července 2007

Na ostrově – den druhý

Dnes jsme se pustili do testování pláží kousek dál od apartmánu. Ale ještě před tím jsme s Míšou ráno stihli udělat malý průzkum „města“. Vyfotili nějakého toho rybáře… you know... Cestou jsme potkali Maxe běžícího pro pečivo. Službu dnes měli Domča a Danouš.

Někde směr včerejší restaurace a dál jsme si našli „plážové“ místečko. Počítali jsme, že lehký stín za chvíli přejde a do té doby si krásně počteme. Ovšem to jsme se trošku přepočítali… Klukům to ale nevadilo, protože se vydali na průzkum mořských zvířátek. Pěkná hvězdice na ně čekala už u schůdků. Šnorchlovalo se sem a tam – zkrátka generální průzkum. Půjčování ploutví byl výborný nápad. Danoušova scénka „ploutevního“ vstupu nám na pořádnou dávku smíchu stačila.

Nicméně chladno v tom stínku bylo. To bychom neokecali. Čili logicky následoval přesun na slunnější části. Hned poté co Domča s Danoušem otestovali nafukovací lehátka. Po přesunu jsme je totiž testovali Míša, Bára a já.

Kvůli službě v kuchyni vyrazili Domča s Danoušem z pláže napřed, přichystat výborný obídek. Za odměnu jsme tedy D+D po obědě naučili hrát „30“. A jelikož máme na letošek zaplaceno šťastné manželství, D+D vyhrávali a vyhrávali. Odpoledne jsme využili nabídky přidat se k Báře, Maxovi a jejim známým a nechat se odvézt na místní největší pláž. Nebylo to špatné, ale chyběly tam stánky se zmrzlinou, koktejly apod. Tak jsme se chvíli slunili, ale pak přišlo takové jakoby pálení – u mne na obličeji u Míši klasicky na ramenou a zádech. A to my už dobře známe, proto jsme sbalili svých pár švestek a vyrazili zpět k apartmánu. Se zastávkou ve směnárně, obchodu a u stánků s ovocem (pro hroznové víno). D+D prý nás už z dálky viděli přicházet po mostě pěkně ze svých nově zakoupených lehátek, na nichž se slunili u jedné z bójek.

Patřičně jsme se s nimi přivítali, Míša s Domčou možná víc než by oba chtěli (opalování nahoře bez je holt risk ;o)). V průběhu večeře dorazili i Bára s Maxem a melounem (sláva, všichni totiž měli obavu, že meloun koupí „ti druzí“ a už hrozilo, že dneska žádný nebude).

Po večeři jsme se s Domčou a Danoušem vydali na průzkum místních zmrzlin a výletů lodí do parků Krka či Kornaty. Nechyběla ani vtipná scénka se smlouváním slevy (na 100 Kuna pro všechny). Venku nás pak odchytla nějaká slečna z Čech, která pro tuto lodní společnost taky prodávala s nabídkou slevy 10 Kuna z každého lístku. Trošku nám tím zamotali hlavu, ale nakonec jsme si to s Danoušem všechno vysvětlili a shodli se, že by možná při delším vyjednávání vyšla slečna z Čech levněji ;o)) Nu což, snad příště.
Večer bylo posezení na „velké“ terase, která patřila k naší ubytovně. Spolu s Bářinými známými Darčou a Tomášem, s nimiž jsme dneska byli na pláži. Holt krásný a náročný den...

Žádné komentáře: