sobota 25. dubna 2009

Ptačí zahrady

Další den plný nakupování. Tedy alespoň snahy o nakupování. Nejdříve se koukám na objektivy a blesky, že bych třeba něco pořídil, ale vše je dražší než u nás, a to docela o dost. Navíc je zajímavý přístup prodavačů v místním velmi dobře zásobeném obchodě. Žádné zboží u sebe nemá cenovky, ceny jsou jen na vyžádání. Každý prodavač ale zjevně má svůj vlastní ceník, případně mění ceny dle zákazníka. Tak se stalo, že foťák, nad kterým Ian uvažuje, mi nabídli v přepočtu asi o tisícovku levněji než asi o dvě hodiny později nabídli jemu. Zajímavé.

Prošli jsme toho více, ale myslím, že jsme nic nekoupili. Sedli jsme si do místní pizzerie, která byla totálně plná (zřejmě to bylo tím, že šlo o jednu z mála restaurací s venkovní terasou. Mimochodem, zajímavé bylo i to, že malé děti (tedy aspoň nikoho jiného jsem tam neviděl) si mohly připravit svou vlastní pizzu – dostaly kus těsta a mohly si ji „vyválet“ a připravit dle své chuti. Tak se stávalo, že kolem nás chodily malé děti s rukama obalenýma v pizza těstě.
Po předloňském neúspěchu zkoušíme navštívit místní zábavní centrum Montecasino a vyletět s balónem pár desítek metrů nahoru a podívat se na Johannesburg z výšky. Bohužel, je větrno a balón je mimo provoz. Vedle balónu je však „ptačí“ zahrada, tak se jdeme podívat tam. Příjemně mě to překvapilo, bylo to tam moc hezké včetně nějakého ptačího vystoupení:-)

Žádné komentáře: