středa 22. dubna 2009

Kruger Park podruhé

Tak dneska se nemůžu skoro ani hýbat, nožičky jsou úplně mimo ze včerejší námahy. Ještěže program je zvolen velmi nenáročně – jedeme všichni čtyři do Kruger Parku. To znamená, že budeme většinu času sedět v autě, sláva.

Tentokrát zkoušíme Phabeni Gate – je nově otevřená, ještě celá taková nedostavěná. Ceny vstupu jsou ale překvapivě stejné. Moc toho nenajezdíme – Fífa se pokadí, ale nevíme, jestli jakože vystoupit z auta a přebalit a nechat se sežrat lvy nebo raději nic neriskovat. Vítězí druhá volba, takže je Fífa docela naprdnutý a my ostatní tak trochu s ním. Míříme tedy přes kemp Skukuza (btw. dneska jsou v JAR volby a i v kempu je volební místnost, je totálně v obležení zřejmě jednak místními zaměstnanci, jednak turisty) k Paul Kruger Gate, kde Fífu přebalujeme a uklidňujeme. Jsme v parku sice jen relativně krátce, všehovšudy pár hodin, i tak ale vidíme spoustu buvolů, stádo pakoňů (wildebeast), slona, opice, kudu, impaly, želvu. Tzn. do seznamu oproti první návštěvě přibývají nějaká zvířátka…

Cestou zpátky zastavujeme v našem oblíbeném nákupním centru v Hazyview – tentokrát hřešíme a kupujeme Family Feast meníčko v KFC (samo o sobě asi pro 3-4 lidi), k tomu navíc Twister (zdejší je poněkud odlišný od toho našeho) a Chickem Pops – suma sumárum jídlo pro 5-6 lidí pro nás 3:-) Samozřejmě máme velké oči, nesníme to.

Večer už jen tradiční procházka po resortu s Fífou v nosičce (dnes neběhám, nejsem sebevrah) a den zakončíme pro velký včerejší úspěch ohýnkem v krbu.

Žádné komentáře: