pátek 30. května 2008

Smutné zprávy

Dnes nás čekala cesta na Moravu. Netradičně hned v pátek ráno, protože ve 14 hodin se konal pohřeb Míšovy babičky. I když se tímto původně plánovaná oslava Jančiných kulatých narozenin posunula zatím na neurčito, nemohli jsme si – jako nejbližší příbuzní - dovolit dorazit bez dárků. A tak přesně jak si Janka přála, vykonali jsme cestou domů shopping-zastávku na benzínce. Aby věděla, jak ji máme rádi, nezůstali jsme u nějaké „jen tak obyčejné“, ale vybrali jsme značkovou Shell. Zainvestovali jsme a zakoupili: hadřík na přední sklo, bezpochyby luxusně vonící kokosový stromeček a zcela jistě velmi chutný kuřecí sendvič - vše zručně zabaleno do značkové/dárkové igelitové tašky Shell.

Cesta uběhla rychle, a tak jsme překvapivě ve Frýdlantě stihli ještě návštěvu holiče (to konkrétně Míša) a návštěvu lékaře (pro změnu já).

Smuteční obřad se konal v kostele na Borové. Ačkoli nejsem věřící a některé prvky „ceremoniálu“ mi byly cizí, krásné počasí, lehký osvěžující vánek a ten neskutečný klid umocněný rozprostírajícími se loukami, které zde ve své náruči objímají poměrně malý „starý“ hřbitov i jeho větší, novější část, vytvořenou opodál…to vše dohromady tvořilo místo a atmosféru, kterou by snad nenatočil ani ten nejlepší režisér. Myslím, že to pro všechny bude opravdu krásná vzpomínka. Po obřadu následovala smuteční hostina, na které jsem – k překvapení mému i překvapení ostatních - některé rodinné příslušníky poznávala.

Vzhledem k tomu, že část příbuzenstva přespávala u Veličků, strávili jsme dnešní noc u mamky. Nezapomněli jsme však na slušné vychování a zajeli Jance předat ty skvělé Shell-dary. Fakt nevím, proč se tvářila tak smutně, když si je sama přála. Prý že doufá, že budeme zítra v předávaní darů pokračovat, jinak bude smutná. Co na to říct?!?!? Dobrou noc?

Poznámka na závěr... Pochopitelně, že před naším odjezdem konečně klematis vyhodil květy. Donutila jsem Míšu to urychleně vyfotit. Co kdyby zafungoval zákon schválnosti a klematis by do pondělí (než se vrátíme) odkvetl?! To nemůžeme riskovat!!!

Žádné komentáře: