čtvrtek 8. května 2008

Grilování s Atlasáky

Státní svátek způsobil, že jsme se u nás v Nehvizdech sešli s pravidelnou lostí skupinkou, abychom něco malého ugrilovali. Sice tomu předcházelo velmi náročné hlasování, ale zvládli jsme to. Sluníčko nám přálo. Možná až trochu příliš (vzhledem k tomu, že markýzu zatím nemáme) a grilování jsme následně prokládali tequilou. I u sousedů se činili, takže jsme provedli malou výměnu kuchařských kousků, neboť pro lopaťáky má prostě Tomáš slabost. Stejně tak to evidentně bylo i s ostatními členy grilovací skupiny ;o) Nicméně i Jančin ovocný koláč sklidil úspěch.

A naštěstí bylo všeho dost, takže zbylo i pro ty, kteří si ještě před grilováním odskočili do Hradce (zřejmě velmi důležitá neodkladná záležitost). No a pak už se jen povídaly veselé historky o tom, jak nalehko cestovat Chorvatskem apod.

Ještě jsme ostatní naučili, že grilovaný ananas je prostě lahoda, a otestovali, jak chutná grilovaný lilek či cuketa. To byl zase tip příchozích z Hradce ;o)

A tak jsme se pomalu přehoupli do nočních hodin a na dno lahve. Snad nám to příště půjde taky tak dobře. Prohlídka našeho domku zřejmě i přes pochvalné komentáře (děkujeme, děkujeme) nezaujala natolik, aby si někdo vyzkoušel, jak máme v Nehvizdech tiché vesnické ráno. Možná toho někteří litují, možná nikoli. A možná, že na to třeba dojde někdy příště ;o))

Tak grilování zdar! A lostu zvláště!

Žádné komentáře: