pondělí 12. ledna 2009

Dnes jezdíme po návštěvách my!

Znamená to tedy taky, že jsme, pominu-li cestu z porodnice, poprvé vyrazili s Filípem ven. Objednaní jsme byli na 11 hod. Taťka kvůli tomu dneska zůstal doma, aby nám při cestování pomohl. Teď nevím, jestli to bylo dobře, nebo špatně, každopádně situace byla taková, že nám nešlo nastartovat auto. V takovém případě se hodí, když máte doma auta dvě. Co se hodí méně je, když s tím, které nelze nastartovat, parkujete před garáží, ve které stojí to pojízdné :o(( Whatever… Nápad zapůjčit si auto u sousedky taky úplně nevyšel. (Jak jsme později zjistili proto, že Verun dneska odpadla a šla si dopoledne zdřímnout s Daníkem.) Nezbylo než nepojízdné autíčko odtlačit. Naštěstí si Míša všiml, že sousedovic „malý“ Martin je doma a požádal jej o pomoc. Pak jsem se do věci vložila i já, neboť se Filípo nakonec uklidnil a nachystaný (rozuměj nabalený) v autosedačce přes původní protesty usnul. A tak jsme autíčko odtlačili na stranu, aby pak Míša stylově nastartoval a tím samým „stávkujícím“ autem, jsme nakonec přeci jen odjeli.

U paní doktorky jsme Filípovi navážili 4,03 kg. Bobiš se choval přesně podle literatury („Prevítem snadno a rychle“) a po celou dobu prohlídky vůbec nekřičel, vrhal zvídavé pohledy a klasicky počůral svou přebalovací podložku, plínku na váze a možná paní doktorce i lehátko…nenaděláš nic! Ačkoli jsme doposud nic takového nepozorovali, u paní doktorky se z ničeho nic na Filípovi objevily opruzeniny v oblasti plínky. (To se taky určitě dočetl ve výše zmíněné knize.) No tak aspoň jsme se dozvěděli, co s tím. Jinak řev začal až po kompletním oblečení a nabalení. Tak jsme si ještě dali pauzu na jídlo, neboť nás čekala ještě plánovaná cesta za Evičkou se zastávkou ve Štěrboholích. A tak jsme taky pokračovali.

U Evičky jsme porovnali mimča (aktuální stav: Filípo 4 kg, Adámek 5 kg; Adámek má náskok v držení hlavičky, Filípo v držení dudlíku ;o)) a vyfasovali – kromě pohoštění - vyřazenou výbavičku. Tak takhle tedy vypadal náš první cestovatelský den!
Domů jsme dorazili docela brzy a docela unaveni, takže Filípo odpadl a dal si svůj delší interval. Bohužel už od 19 hod, takže skončil kolem půlnoci a pak už jsme jeli v klasických 2hodinových intervalech :o(( tak snad zase příště budeme mít více štěstí na noční spaní!

Žádné komentáře: