čtvrtek 5. června 2008

Náš webový maskot je na světě!

Není nad to se krásně do růžova vyspinkat. To je výhoda půldenních dovolených. Ta dnešní byla kvůli instalaci sítí proti hmyzu. Což znamená, že letos zřejmě nebudeme muset po nocích bojovat s krvelačnými a hlavně za světla vždy neviditelnými komáry.

Akce se ukázala být velmi užitečná hned z rána, kdy jsem na zahradě zaslechla Verun řešit něco závažného s Eliškou. Vyklubalo se z toho ptačí mládě, které uvízlo na pootevřených schůdcích na střechu a budilo Verun a Daníka svou ranní písničkou. Konkrétně v tom Verun rozpoznala „šílený ptačí křik, téměř jako o život“ – nepochopitelné!?! Nebudu to prodlužovat, proběhla záchranná akce čili neodvratitelné přemístění mláděte do krabice od bot a následné vyhoštění z krabice ven na trávník. Ufff! Všichni jsme přežili, hurá!!!

A tak jsme mohli v klidu nechat pana z Dopos nainstalovat objednané sítě…v klidu…to jsem možná přehnala. Při instalaci první sítě na naše samostatné francouzské okno „se zjistilo“, že je okno křivé a uprostřed hruba o 0,7 cm užší nežli nahoře a dole. Překvapení!! Nicméně pana „Dopos“ situace vůbec nezaskočila a pohotově provedl náležité úpravy sítě tak, aby se dala nainstalovat i na naše křivé okno. Instalace zbylých sítí už proběhla v pořádků bez jakýchkoli zásadních zjištění.

Tím jsme měli za to, že vše důležité už se dnes stalo. Jaké pak bylo překvapení, když k nám navečer, když už jsme byli zpět z „odpolední“ šichty, přiběhla Verun s tím, že „to musíme vidět“!!! (V takovém případě doporučuji všem, aby se šli „podívat“ rovnou s foťákem.) Člověk se jinak docela naběhá. Každopádně tentokrát se objevilo ptačí mláďátko na okně. Zpívalo zřejmě stejně pěkně, vypadalo vystrašeně a opelichaně. (Foto přikládám.) Při snaze o aplikaci stejného postupu s krabicí od bot jako dopoledne, překvapivě mládě roztáhlo „křidýlka“ a odlétlo. Ze zahrady jsme pak u Skaláku na střeše viděli sedět tři malé opelichance v jedné řadě. Jejich další osud je nám bohužel neznámý. Jediné, co po nich zbylo, jsou fotografie. Snad se vám náš nový maskot taky líbí!

Žádné komentáře: