čtvrtek 19. června 2008

Jak se správně připravit na instalaci markýzy?

Nejlepší by bylo vše si předem dobře rozmyslet. To se nám bohužel nijak zvlášť nepodařilo. Tak se taky stalo, že k nám dnes večer po práci museli dorazit pánové elektrikáři podruhé. Poprvé jsme totiž byli pevně rozhodnuti, že bude stačit vývod elektřiny venku ze zásuvky a obětujeme trošku estetiky na úkor velkého domácího úklidu. Dnešek svědčil o tom, že některá rozhodnutí se občas mění. A tak se teda sekalo. V našem novém domečku „jako klícka“! Teda nejdříve pochopitelně proběhl nácvik u sousedů ;o) My přišli na řadu až později k večeru. Pak jsme ještě chvíli zdržovali zvažováním, zda přesunout i světlo či nikoli, a jelikož zvítězila varianta „ano, přesunout“, bylo nutné odstěhovat a odklidit i další část nábytku. Proto to nakonec všechno trvalo až do nějakých 22 – 23 hodin (to možná i s následným vytřením podlahy a lehkým úklidem...nic zásadního to nebylo, protože zatáhnout vysekané díry a vymalovat už si musíme sami :o(()

Hlavně že už to máme připravené. Vývod elektřiny pro motor máme sice poněkud výše než Skalákovic, ale pevně věříme, že Míšův odhad vhodného místa pro umístění motoru bude přesnější.

Asi by byla škoda tento večer nezakončit nějakou veselou historkou. Takže tady ji máte: Míša se Skalákem zapíjejí úspěšné domácí práce kvalitním vínkem, vytáhnou se i nějaké mňamky, k Jance se po chvíli přidá i Tomáš, který dorazil z hlídání malé Káji. A historku o tom, jak se mu podařilo vyrvat v nějaké restauraci „lanové“ zábradlí ze zdi, už s Verun posloucháme na houpačce. Já sedím hezky způsobně, Verun se kvůli lepšímu výhledu na ostatní rozhodla na houpačku kleknout. Bohužel zrovna v místech, kde byl šev látkové „základní“ části konstrukce. A co se tak po zimě, mrazech, deštích a jiných meteorologických vlivech nestane. No RUPLO TO, ano!!! Být tam paní Veličková (ta starší ;o)), tak nejspíš pronese, že „se takhle dobře už dlouho nezasmála“. My raději posbírali svých 5 švestek a vyrazili na kutě. To bude možná bezpečnější. A večer si necháme zdát třeba o nové houpačce ;o) Dobrou!!

Žádné komentáře: