pátek 9. dubna 2010

Retro "atlasí" sklípek

Hlavní program dnešního dne: utahat dítě a zůstat svěží. Večer je totiž atlasí sklípek a přes všechny překážky se tam hodlám vydat. Jednou z nich je „tatínkova“ a „tetina“ služební cesta. Kdo bude hlídat??? Zachránit nás přijíždí Ostravice. Teta Janushka tu byla nedávno, to by mohlo zafungovat. Taky si teda jede pro to svoje nové kolo, tak je to aspoň dobře využitá cesta.

Podle předpokladů dítě usnulo cestou z dopoledního plavání. Sobecká matka se rozhodla zastavit u Paši a risknout případné probuzení. A taky že jo. Překvapivě jsme ale v dobré náladě, ochotní sníst nějaký ten místní brambor a hodit pár penízku do místní prasátko-pokladničky. (Asi bychom si domů měli taky nějakou pořídit.)

Mimochodem, po odchodu z hospůdky byl v autě objeven pan Žabák, takže svatá trojice do Afriky přeci jen pojede. Hurá!!!

Doma si vyzvedneme kočárek a jedeme do nového místního obchůdku pro ty nejdůležitější věci. Večerka byla vyhlášena kolem 19 hod, po 20 hod a po několika návratech (pro bundu, adresu apod.) sedím v autě připravena odjet. Bohužel navigace připravena není. Situaci zachraňuje soused a tak se přeci jen vydávám směr Hustopeče. Teda nejdříve směr Nymburk, pro Martina. Už bydlí i s dalším přírůstkem, dvouměsíční Adélkou, v novém, ale podle všeho si dneska docela užili. Malý prý poslední dobou nějak zlobí, což jsem se všechno dozvěděla cestou do sklípku. Škoda, že nás navigace poslala zase zpět na prahu a pak směrem na Brno. No asi to vycházelo časově nejlépe, ale člověk se fakt najezdí :o((

Taky pak nestíhá odpovídat na „nervózní/kontrolní“ telefonáty z domova. Ale před půlnocí jsme byli na místě. Předpokládali jsme, že naskočíme do rozjetého vlaku, a těšili se, že budeme mít aspoň radost z toho, jak jsou ostatní na mol, ale vlak nikde. To jste nás atlasáci teda pěkně zklamali!! Fakt jsem čekala větší nášup!!! I tak jsme při skleničce na (díky malému počtu účastníku a pokročilé hodině) „soukromé“ koštovačce vydrželi až do půl páté do rána. Tak zase příště. Snad to bude brzy. Co třeba květen ;o))

Žádné komentáře: