pondělí 19. dubna 2010

Den želv

Na dnešek byl plánován výlet do Kruger parku. Tam ovšem děti nesmí. Teda rozhodně ne to naše, to bychom měli výlet za trest. I když se to dá zvládnout bez slziček, stojí to velké úsilí a řešit přitom catering, focení a jiné běžné záležitosti se prostě nedá.

Každopádně bylo pondělíčko a tak se vyskytly u Iana v práci problémy, které zabraly nakonec celé dopoledne. Což o to, my jsme si to zkrátili ranními procházkami v kočárku, slavnostním ostříháním Fífulovy „fotbalistické deky“, kterého se zúčastnily i dvě náhodou kolem jdoucí husy. A hlavně teda pobíháním kolem zavlažovače, který se nečekán, nezván objevil přímo u naší terasy. Jsou to ale africká kouzla, co?!?! ;o))



Whatever. Už jen oběd a dopoledne jsme měli v podstatě za sebou. Ideální čas na operativní změny. Že prý když je z toho nakonec jen půldenní výlet, že by zůstal hlídat tatínek a maminka si jela na výlet. Hmmm…zajímavé…nepředpokládané…no nakonec jsem se s tím smířila, nenápadně se vytratila z chalupy a mířila za zvířaty. I kdybychom žádné neviděli, tak koukání do dálky a do zeleného přeci uklidňuje, že ;o)) „Tak jaké zvíře byste si přáli vidět?“, „Budeme rádi, když v té vysoké trávě uvidíme žirafu a slona!“…kdo by čekal, že se z toho nakonec vyklube den želv?! Sedm za jednu návštěvu prý Ian ještě nikdy neviděl. K tomu můžeme přidat slibovanou žirafu, nečekaného chameleóna, běžně dostupné impaly, dále pak myslím buvoly, pakoně, divoká prasata, krokouše, že by zebry?!, v občerstvovací stanici/kempu (konečně jsem se jednou zase v klidu najedla!!!) opice a hromadu „ovocných“ netopýrů, spoustu různých ptáčků, no a na závěr i ty slibované slony. Už jen se naučit správně fotit, abych vám to všechno mohla ukázat ;o))
Večerku jsme zvládli zase všichni pohromadě. Co nás asi čeká zítra?!?



dnešek očima Raďuly

Žádné komentáře: