pátek 16. února 2007

Velké přípravy na velké stěhování

Dnes jsme trávili den v Nehvizdech a hlídali pány, co nám instalovali vestavěné skříně. Měli nějaké zpozdění, takže jsme mezi tím stihli zajít na úřad pro naše číslo popisné, na poštu pro dárečky - světla a ještě sjet domů pro tašky s oblečením. Strategie totiž byla je do nových skříní rovnou vybalit a tašky znovu použít večer k balení. To jsme koumáci, co ;o))

Zpozdění znamenalo, že pánové skončili přesně dle našich "posunutých" přepočtů v 19 hod večer. Ale výsledek byl úžasný! Nedorazila sice skříňka do koupelny (to nám nijak zvlášť nevadilo) a chvílemi jsme neměli kobercovou lištičku, nicméně nakonec bylo vše v pořádku. Ani se nám nechtělo věřit, že tam ty obrovské dveře přes schody pronesou.
Následovalo vysávání a úklid skříní a vybalení oblečení z dovezených tašek. Na pokraji smrti hladem a vysílením, ale zvládli jsme to!

Sešli jsme se tedy u ptáka až v docela pozdní hodině, nicméně v klasické 5členné sestavě. Vlastně to teď bude na dlouho naposledy ;o)) Probíhá totiž příprava na velké stěhování, které bylo pečlivě naplánováno na tento víkend. Škoda, že nás ještě tlačí hromada analýz. No co už naděláme.
Pro jasnou představu, jak taková příprava na stěhování probíhá, jsem se rozhodla napsat úryvek z rozhovoru mezi Verun a Míšou.

Verun: "Co všechno se teda vlastně bude tento víkend stěhovat?"
Míša: "Všechno."
Verun: "Jako úplně všechno?"
Míša: "Ano. Všechno."
Verun: "Jako třeba i gauč a lednička a tak?"
Míša: "Jasně. Všechno."
Verun: "I tohle a tohle a tohle?" (říká Verun ukazujíc směrem po kuchyni)
Míša: "No tak tohle ne, ale jinak úplně všechno." ... "Prostě kromě ...."

Tak to abyste věděli, co VŠECHNO se stěhovalo.
Je to už dávno, zápis dělám se zpozděním, takže nevím, co všechno jsme ten večer stihli nachystat, ale myslím, že nějak hodně pozdě dorazil Honzík a došlo na sbalení všeho oblečení a bot a rozšroubování skříní, s čímž jsme skončili někdy kolem druhé ráno.

Skalák s Verun demonstrativně ve svém pokoji protestovali proti rušení nočního klidu spánkem. Asi dobře tušili, co je ještě čeká.

My s Míšou jsme se nenechali přemluvit Honzíkovými nechutnými návrhy o tom, že pojedeme non-stop a nachystáme ÚPLNĚ VŠECHNO!!! Kde ten náš synek na ty nápady chodí...

Hezky jsme ho poslali do hajan, vždyť "zítra začínáme"!!! (a to už v 9 ráno, na kdy jsou domluveny další "posily" - Gonza a Jirka se Simčou. Uvozovky byly použity kvůli Gonzovi, přeci jen už není nejmladší a ta jeho kristova léta...ježíši kriste!)

Žádné komentáře: