pátek 28. srpna 2009

Expedice Ydykseb 2009 - den první

…což znamenalo, že jsme na kola vyrazili s menším zpožděním oproti plánu. Resp. na dnešek byla nachystána jen krátká trasa s délkou ca 25 km, takže to nebyl zase takový problém. Ono nachystat všechna kola a udělat poslední „tuning“ (Korda vyměnit duše, Peter sestavit přívěsný vozík na Adámka, já přidělat sedačku pro Fífu) přece jen chvíli trvá. Ale podařilo se a my jsme vyrazili v docela početné skupince 7 dospělých a 2 kojenců. Překvapivě se k nám totiž přidal i Zdeněk.

Fífovi se v sedačce líbilo, zpočátku koukal, co se kolem děje, pak usnul a spal až na Ondřejník. Adámek byl na tom podobně, ten zase vyžadoval jízdu – jakmile Peter zastavil, Adámek spustil. Na Ondřejníku jsme se krátce občerstvili, pokochali se výhledem a chtěli pokračovat dle plánu. Bohužel jsem ale Filípkovi přiskřípnul bradičku do spony od helmy:-( Evidentně se mu to nelíbilo a spustil šílený řev. Musela nás zachránit až Soňa, která jej uklidnila. Každopádně jízda pro něj pak už nebyla tak zajímavá a nakonec to dopadlo tak, že Soňa se s ním vrátila na Ondřejník a zavolala si Radku, ať pro ně přijede (to, že Radka zabloudila, už je jiná věc).

My ostatní jsme tedy pokračovali dále dle plánu a s jediným drobným problémem na jedné křižovatce jsme to zvládli bravurně (zbytečně jsme přenášeli kola přes klády, mohli jsme v klidu pokračovat po zpevněné cestě). Cestou dolů jsme se stavili Na Pasekách (nebo jak se ta hospoda jmenuje) na točené Svijany.

Jaké bylo na trase převýšení či jak rychle jsme jeli zjistíte ze záznamu z Nokia Sportstrackeru.

Večerní program byl pak poměrně jasný – grilování všeho možného (ještě jsme jeli dokoupit čerstvé ryby – pstruhy a na zkoušku i jesetera), tzn. pro změnu velká přežíračka. Někdy v noci pak ještě dorazil poslední účastník akce Pája.

Fotky



Trasa

Žádné komentáře: