čtvrtek 27. srpna 2009

Expedice Ydykseb 2009 - den nultý

Z Expedice Ydykseb (dále jen EY) se pomaloučku stává tradice. Letos to je již druhý ročník:-) Původně se na ni nominovalo poměrně dost lidí, nakonec ale postupně odpadávali. Nu což, jejich problém. O hodně přišli.

Odjezd z Nehvizd se nám časově moc nedařil, přece jen bylo třeba zabalit spoustu krámů, navíc hodit na střechu kola apod. Takže oproti plánu vyrazit zhruba v 7 jsme nakonec měli asi hodinové zpoždění. Jak se ale vzápětí ukázalo, bylo to dobře. Na jedné benzince nás totiž předjelo Kordovic auto (Korda+Eva), aby nás pak informovali o tom, že od ca 119. km to na dálnici stojí (dle informačních tabulí až na 134. km). Resp. Korda do telefonu říkal, že to jede, sice pomalu, ale jede. My ale raději dle cedulí sjeli z dálnice, což se nakonec ukázalo jako lepší varianta, neboť jsme Kordovic nechali daleko za sebou (sotva Korda položil telefon, kolona se zastavila). Tak ještě o této šlamastyce informovat Švíbákovic (Švíbák+Peter+Adámek), aby se tomu taky dohodli.

Každopádně včetně nějakého tankování apod. jsme se domů dostali až těsně po půlnoci, tzn. až v pátek. Kordovic dorazili ca půl hodiny za námi. Jako správný úvod EY nemohla samozřejmě chybět sekaná na přivítanou. Překvapivě byl ještě vzhůru Zdenda, takže byla i slivovička. Někdy po další půl hodince dorazili i Švíbáci. Všichni jsme se ubytovali do svých pokojíků (Kordovic do zimní zahrady), a pak ještě seděli a vyprávěli si první dojmy a svá očekávání od EY. Zkrátka do postele jsme se dostali až někdy o půl čtvrté ráno…

Žádné komentáře: