sobota 29. srpna 2009

Expedice Ydykseb 2009 - den druhý

Ráno byl naplánovaný budíček na 7 a zhruba v tolik jsme opravdu vstávali. Venku pošmourno, ale bez deště (zatím). Rychle se přichystat (rozuměj nasoukat se do cyklistického, připravit kola a tak) a lehce po osmé vyrážíme. Tentokrát jedeme v 6 – já, Pája, Korda a Kordová, Peter a Skalák.

Začátek trasy je podobný jako vloni – míříme na Novou Ves. Pak ale zabočujeme na Malenovice a přichází první trošku větší kopce. Počasí je ale takové, že jsme za to rádi – aspoň se zahřejeme. Jakmile míříme z kopců dolů do ostravického údolí, začíná nám mrholit. Sakra. No nic, je to jen drobné mrholení, tak pokračujeme. Odbočíme z hlavní směr Skalka a ono prší čím dál tím víc… Tak se čas od času schováme pod stromy, kam to zatím moc neprosakuje. Ale je to jen otázka času. Prší čím dál tím víc. Ozývají se hlasy, ať to zabalíme (nebudu říkat, kdo to byl, co, Peter…). Každopádně pokračujeme. Za chvilku jsme mokří úplně durch. Ještěže máme na sobě ve většině dresy, v nich je ten déšť přece jen malinko lepší… A druhé ještěže – ještěže máme sucho v botách, to je základ… Bohužel, druhé ještěže za chvíli ve většině případů neplatí (třeba v mém – boty totálně promočené).

Chvílemi to vypadalo, že déšť ustává, aby se vzápětí projevil s ještě větší silou. Po nějaké chvíli, co jsme jeli po „vrstevnici“ (uvozovky jsou tam na místě) mi došlo, že jsme asi měli dle plánované trasy odbočit a už být na estakádě. Ale raději jsme mlčel, aby nám atmosféra nezhoustla. Při první příležitosti jsme tedy zahnuli správným směrem, škoda jen, že tentokrát už ale nešlo o zpevněnou cestu, nýbrž o kamenitý úsek se dvěma potoky ve vyjetých kolejích po těžké technice. Výborná záležitost na sjezd:-) Každopádně, jak Pája správně poznamenal – potokem jsme většina z nás (ne-li všichni) jeli dnes poprvé.

Ve Starých Hamrech jsme se na chvilku zastavili v autobusové zastávce, abychom se malinko procvičili/zahřáli po docela dlouhém a větrném sjezdu. Pak už jen následoval poměrně pohodový úsek zadem kolem přehrady. Je pravda, že to už opravdu z lijáku se stal jen pohodový deštíček. I tak jsme ale v Masarykově údolí odbočili ne směrem na Bílý Kříž, ale na Ostravici a Frýdlant. Někde na Ostravici Pája chválil, jaký máme v Beskydech hezký povrch, že ani nejsme moc špinaví. Jakmile to dořekl, jeli jsme zadem kolem ostravického hřiště, peřejí a starého škvárového (již značně zarostlého) hřiště a byli jsme hned jako hovada. Hm.

Kdyby někoho zajímalo, jak dobře jsme jeli, koukněte na záznam ze Sportstrackeru.

Po návratu domů jsme pak hygienu vyřešili docela svérázným způsobem – viz video:



Dali jsme si výborný obídek (řízečky, brambůrky, salát, mňam) a pomalu se nám blížilo další grilování, při kterém jsme dogrilovali „zbytky“ ze včerejška. Mezitím se s námi už rozloučili Švíbáci a Pája. Na druhou stranu ale přibyla Tomečkovic rodinka z Ostravy.

Po výborné večeři jsme se vrhli na hraní Activity. Zpočátku se do toho nikomu moc nechtělo, nakonec to ale byla dobrá sranda. Jojo, pantomimicky vyjádřit odpolední procházku opravdu není jednoduché:-)

Fotky



Trasa

Žádné komentáře: