pátek 5. června 2009

Mateřská školka

K Verun přijela na prázdniny ségra Krista i se všemi třemi holkami. Což bylo konečně nějaké zpestření a zábava pro Fífulu, který měl poslední 3 dny velmi špatnou, takzvanou „na facku“, náladičku. V místnosti plné dětí, kde může pořádně pozorovat se to ihned zlepšilo, sláva!!

Druhý den jejich pobytu jsme s nimi vyrazili do 4lístku. Především kvůli Daníkově hodině cvičení. Nakonec z toho byla procházka v Hostivařském parku a Fífulovo několikahodinové spaní před 4lístkem. Ostatní si zatím zaskočili do herny. Každopádně teta Krista byla moc ráda, že mohla tlačit kočárek s dvojčaty do kopce a z kopce a taaaaak. To ještě netušila, že další den bude nastaven ve vzpírání ještě vyšší level. To jsme se totiž vydali 3 ženské a 5 dětí na Petřín. Upřímně řečeno, není to žádná babyfriendly atrakce. Nástup a výstup z lanovky přes SCHODY!! A tlačit kočár až nahoru, to snad autoři nepředpokládají?!?! Za to dolů to jede jako po másle. Měli jsme co dělat, abychom kočáry udržely a vtipná skupinka 3+3 ženy a muži nám při tom sešupu zalichotila, jak nám to sluší, aby nás mohla požádat o vyfocení. Paráda ;o)) I ta paní, co nám na Nábřeží říkala něco o požehnání, nám přišla spíš vtipná. Whatever! Přežili jsme. Akorát bych to nezařadila mezi programy, jak snadno utahat děti, neboť rodičové budou tady vždycky zaručeně utahaní víc.

Čtvrtý den jsme nechali Kristu s Verun a dětmi bez dozoru a vyrazili s Fífou na plavání a po něm do Chýně na návštěvu za Markétkou a Matýskem. Zvládli jsme to výborně, kontrolu zařizování bytečku i krátký pobyt u kamarádky Natálky. Zbytek už ne tak skvěle. Děcka se prý sice vyřádila ve Štěrboholské herně o 106, ale Kája si tam zřejmě uhnala nějakou střevní virózu, takže nakonec Krista v pátek dopoledne sbalila holky a raději vyrazila domů, aby pak nemusela cestovat s kompletně nemocnou posádkou. A tak nám odjel možný zdroj nákazy, ale i naše zábava. Snad to tady bez nich taky nějak zvládneme.

Žádné komentáře: