čtvrtek 25. června 2009

...a pořád živí a zdraví

Začalo to už na včerejší hodině plavání. Fífula nějak nebyl ve své kůži. Je pravda, že jsem mu v posledních dnech občas naměřila zvýšenou teplotu, ale přičítala jsem to již od druhého měsíce očekávaným zoubkům ;o) Odpoledne jsme se ještě s Verun a Daníkem zastavili za Danou a Verunkou a postěžovali si, jak nám ta dnešní hodina nějak nesedla, že by šok z probuzení a rychlého přesunu do bazénku? Nebo šok z příliš hlučného „hlučínského“ Petříka???

Nakonec se k tomu přidal ještě průjem, který jsme neodhalili hned, neboť Fífula v tomto směru v poslední době upgradoval, tak jsme mysleli, že je to opět posun na vyšší level, jen četnost nám pak přišla divná. Ale i průjem prý může doprovázet růst zoubků, že. Nicméně nahlásit se to musí, neboť v plánu byla v pátek kontrola u doktorky v 6 měsících.

Z dotazu, zda je to problém či nikoli, se vyklubala cesta k doktorce na odběr vzorku – jistota je jistota. Paní doktorka nevyloučila možnost, že se jedná o symptomy rostoucích zoubků. A jelikož jsme předpokládali, že tento stav zřejmě ještě nějakou dobu potrvá, rozhodli jsme se večer vyrazit na dlouuuho plánovaný koncert Depešáků (lístky Míša kupoval, když byl Fífulka ještě v bříšku).

Uspávání a předávka byla se sousedy domluvena už dlouho, bohužel když se „s..e, tak se s..e“. Na místě předání - Flóře - zrovna nefungovala klimatizace, tak byl Fífula dříve unavený, dříve chtěl pít, já se to snažila oddálit na co nejpozději, pak byl ale naprdnutý a už se nechtěl a možná ani neměl sílu napít…no hrůůůza…nervy na pochodu…nakonec jsme se vydali do auta, kde byl klid a po spuštění motoru a klimatizace i chládek. I tak to vypadalo, že dneska prostě neusneme :o(( Dráááma jsem vyhrotila ještě několika výhružnými SMSkami, které jsme si vyměňovali s blížícím se Míšou. Na koncert jsem nakonec přeci jen šla a nalomeného Fífulku si odvážel Skalák. Doma prý uspávací záskok ještě chvíli oplakal, ale sil už mu mnoho nezbylo, tak nakonec přeci jen raději spinkal.

Na další den měl Míša naplánovanou dovolenou, a tak se mohl přidat ke zmiňované kontrole u doktorky. Kvůli přetrvávajícímu průjmu jsme se z „poradny“ přeřadili mezi nemocné…ještě že tak, neboť proběhla „klasika“…ráno dítě sprchujete, aby u doktorky „vypadalo“ všechno až na průjem OK, u doktorky jej rozbalíte a má záda celé osypané vyrážkou. Vysvětlujte, že „to tam ráno ještě nebylo“. (Tak tohle bylo podruhé Filípo!!!) Anamnézu zuby jsme změnili na „pátou/šestou dětskou nemoc“ (3 dny zvýšené teploty, 3 dny vyrážka – nic se na to nebere, prostě to musí proběhnout, obdobně infekční jako zarděnky, jak už to jednou proděláte, už to prý nedostanete -> aspoň nějaké pozitivum). Takže kromě častého nočního kojení kvůli průjmu (snad…snad to není jen Fífulovo rozmar), bylo potřeba to ukňourané dítě, které nemělo sílu pást koníčky a dělat jiné akrobatické kousky ponosit na rukou. Že si ten Míša ale umí plánovat dovolenou, bez něj už by možná došlo nervové vyčerpání! Předem vám prozradím, že to nakonec všechno dobře dopadlo a vyrážka v pondělí zmizela, i když nám dokázala pěkně zkomplikovat Míšovu sobotní velkou grilovaní oslavu narozenin, ale to už trošku předbíhám ;o))

Žádné komentáře: