pondělí 27. října 2008

Janushka na skok v Praze – den první

…no se včerejším večerním příjezdem bychom možná mohli hovořit o dni druhém, ale na nějaké detaily si tady naštěstí nepotrpíme ;o))

Důležité je, že nás dnes ráno čekala cesta do Mironetu, vyreklamovat nově zakoupený Jančin komp. Jak předpokládala, fígl byl ve špatně zasunuté TV kartě, kvůli které počítač nechtěl a nechtěl nastartovat. Škoda že Mironet nemá servisní centra po celé ČR (hlavně proto, že se později ukázalo, že se převozem domů chyba znovu projevila a celá akce se tak zdála být téměř zbytečná). Ale když už jsme v té Praze…tak hurá na Václavák - fakt nás zajímalo, jestli Diesel store konkuruje cenám Vietnamců, jak prezentuje ve své rádiové reklamě! Náš závěr?? Možná, kdybychom dlouho hledali?!?!

Whatever, poblíž je přeci Foto Škoda, a tak není nutné cesty do Diesel store litovat. Odtud míříme s novým cílem přes Pannerii (i malý hlad je potřeba zahnat, štěstí, že nám Míša z té jedné bagety vůbec neujídal!) do Crumpler obchůdku. Prý tam Ježíšek nechal nějaký tip na dárky, což se potvrdilo. Bohužel, nebo bohudík, je to odtud velmi blízko k palačinkám. Při té příležitosti si vzpomínáme na dokument o znovuotevíraných pražských cukrárnách a lahůdkách. Jak to v té televizi dělají, že tam Paukertovo lahůdkářství vypadalo opravdu lákavě?! My byli tímto výletem lehce zklamáni. No nic, počkáme si na otevření Galerie Myšák. A tím končíme tour de Václavák a přesunujeme se do Paláce Flóra.

Je zde poněkud přelidněno. Jako obvykle, když mají „školáci“ volno :o(( A tak – po dlouhém a náročném parkování – raději s předstihem zakoupíme lístky na U2 3D. Až poté míříme do Orange moon. Míša jde odvážně do Vindaloo, takže má Janka jedinečnou šanci ochutnat tento kultovní pokrm. Škoda, že tak učinila před konzumací vlastní porce, jejíž chuť a kvalitu tak již nemohla řádně ocenit. Před projekcí stíháme už jen velmi krátký shopping. Každopádně pravou kinozábavu si nehodláme nechat narušit Míšovou antipopcornovou kampaní a využíváme jeho momentu zaváhání na toaletách (Vindaloo bless you!) k zakoupení největšího balení. Škoda že tady mají jen slanou (bez příchutí) nebo sladkou verzi :o(( Holt tady mají ještě co zlepšovat. Na projekci dáme spočinout našim nožkám, i když někteří následně komentují, že byla škoda, že si nemohli s Bonem zatrsat a zazpívat (možná jak pro koho ;o)).

A jelikož odpočinku není nikdy dost, jdeme to zkontrolovat ještě do Coffee Heaven. Slibovaný Starbucks na Zličíně to sice není, ale Janka má CH beztak víc v oblibě ;o) Následuje druhý pokus o krátký shopping. Vypadá to, že tentokrát se Jance nedaří tolik jako při minulé návštěvě ;o)) No a po tom všem můžeme v klidu zaplatit to drahé parkovné a vyrazit směr Nehvizdy.

Na hlad nám musí stačit „domácí“ kuskus, protože k nákupu potravin už se opravdu nikdo neměl, i když některým ještě zbyla síla na promítání oblíbeného Stardust. (Štěstí že už to mám jednou zkouknuté ;o)) Takže jako pohádka na dobrou noc za mne dobrý!

Žádné komentáře: