sobota 16. srpna 2008

Do tanku v tank! Nebo radši do BVP?

Přišel víkend a s ním dlouho očekávaná akce. Míša si jde konečně „vybrat“ svůj vánoční dárek – jízdu tankem. Počasí nám zrovna nepřeje, i když jak se to vlastně vezme. Na ježdění terénním vozem je to asi ideál. Takže nejdříve hodinka cesty autem. Do našeho „akčního“ týmu se přidali i Skalák v roli fotografa a Honzík v roli ??? (radši nebudu nic psát ;o)).

Jen s malou zajížďkou jsme dorazili do areálu, kde se mělo vše odehrát. Místěčko pěkné, jako zázemí stylový dřevěný domek, u vstupu vystavené různé vojenské kousky od aut, tanků až po letadla. Před domkem byly ke koukání nachystané různé zbraně. Člověk si mohl vyzkoušet i takovou malou „rozborku sborku“ (Míša absolvoval pouze první část, na druhou už mu „prý“ nezbyl čas ;o)) Před samotným ježděním dostal ještě jako bonus přejezd na laně přes vodu a seskok na laně s malinkou chviličkou volného pádu. (Úplně malinkou, ale to nevadí, Míša má stejně ještě v záloze narozeninový dárek – tandemový seskok, tam bude volného pádu určitě dost ;o)) Kluci měli možnost se této atrakce také zúčastnit. Honzík si vyzkoušel přejezd (později litoval, že nešel i na seskok, což byl evidentně větší zážitek), Skalák zůstal u své role fotografa (možná by neuškodil malý kurzík o rozdílu mezi sekvenčním a načasovaným focením ;o)), popřípadě modela se zbraní v ruce.

Ještě čajík na zahřátí a už můžeme jít na tu Míšovu jízdu. Hurá!! Skalák fotí, já natáčím, Honzík jistě pečlivě ukládá do vlastní paměti. Kdypak si asi zajde on na svůj „bagrovací den“?!?! No a jelikož jsme až na malé detaily šikovní dokumentátoři, za článkem naleznete video i fotečky.

Nicméně den tímto neskončil. U Rydvalů bylo totiž na dnešek vyhlášeno grilování prasátka. Ráno se vše sice ještě trošku maskovalo námi dodaným „Toyota party stanem“, ale odpoledne už byla zachovaná pouze stříška a prasátko nás hypnotizovalo hned po příjezdu z „vojenské“ akce. Po malé pauze tedy s posledním koláčkem a Honzíkem, který se nakonec přeci jen nechal přemluvit, vyrážíme prasátku a coolkegu vstříc. A dobrota to byla náramná. Jen co je pravda. Všichni jsme se nehorázně přejedli. Soudek byl naštěstí vyprázdněn docela brzy. Po náročném dni a vzhledem k nepříznivému počasí jsme nakonec z akce odcházeli zřejmě někdy kolem půl jedenácté. Ale aspoň jsme jim tam ještě nechali Honzíka. I když ten to s Tomášem zabalil zřejmě tak hodinku po nás. Jen pak ještě další 2-3 hodinky chatoval, aby si domluvil nedělní rande ;o)) Tak aspoň to byl úspěšný den i večer. Prostě paráda. Však se podívejte.



...a ještě fotky:



pár foteček se zatoulalo i na rajče ;o)

Žádné komentáře: