čtvrtek 2. srpna 2007

Na ostrově – den sedmý

Ráno jsme s Míšou vstali jako první, a tak jsme rovnou vyrazili pro pečivo. Od rána sluníčko řádně hřálo! Nakoupili jsme od všeho trochu a všechno se to ráno snědlo. A to tak tak, abychom včas dorazili k lodi.

Výlet nás celkově poněkud zklamal. Vlnky byly malé, takže se loď málo houpala, jela celkově docela pomalu, oběd (čili ryby) taky nic moc (holt je teď laťka hodně vysoko ;o)), s pitím to taky byla bída (o pivo si Danouš musel důrazně říct a víno bylo opravdu stolní). Zkrátka výlet na Kokořín by byl možná lepší.

Na Krce jsme s Míšou už jednou byli, zůstali jsme proto nedaleko slunit se a osvěžovat u dolního velkého vodopádu. Taky jsme si krátili čas přemýšlením nad tím, co bychom si tak ve stáncích koupili. Jestli zmrzlinu, palačinku, nebo perfektně vychlazené ice-tea.

Domča, Danouš, Bára a Max vyrazili udělat několik komerčních promo-fotografií a před odjezdem se ještě rychle stihli zajít do dolního vodopádu vyčůrat… teda osvěžit, jsem chtěla říct. Myslím, že strategii placených záchodků v "komerční" zóně s placeným vstupným není nutné nijak zvlášť rozebírat. Prostě je to holý nesmysl a tím to hasne.

Cestu zpět jsme všichni strávili na lodi nahoře, kde jsme se slunili a občas taky řádně sailovali. Danouš dokonce chvíli simuloval kapitána. Po příjezdu jsme zamířili rovnou do restaurace. Evidentně ta, kterou jsme v Chorvatsku navštívili jako první, poskytovala nejlepší služby a nejchutnější jídlo. Po dnešku už jsme opravdu nic neriskovali a zamířili přímo na krevetky, mix-gril, špíz, pizzu, či oblíbené fish-chips ;o)) Královské krevetky byly opět velmi drahé, ale opět velmi chutné. Pak jsem ještě měla tu čest ochutnat Domčinu pizzu a Bářin špíz. Což doplnilo krevetky na normální porci jídla.

A následovalo speedování na západ slunce (naše poslední šance). Chtěli jsme tam vyrazit na koloběžkách, ale ty nás společně s Janou a Pavlem míjely, když jsme se blížili k apartmánu. Takže varianta B – auto a pěšky. Zvládli jsme to! Bohužel bylo pár mráčků, takže to na focení nebyl úplně ideál. I tak jsme něco nafotili.
Pak jsme ještě zvažovali večerní plavání, ale nikdo se nedokázal patřičně odhodlat, a tak jsme pouze zlikvidovali ráno zakoupený meloun, který byl výborný a který se nám teď náramně hodil. Zítra nás čeká cesta domů, tak je třeba se na to pořádně vyspinkat.

Žádné komentáře: