pátek 3. srpna 2007

Na ostrově – den poslední

Dnes naše dovolená končí. Dopoledne probíhalo balení věcí a likvidace zásob v lednici, neboť do 10 hodin jsme měli opustit apartmán. A nějak jsme to nakonec zvládli.

Už včera jsme zjistili, že jsme se měli předem domluvit na odjezdu, neboť – jak se ukázalo – představy naší skupiny se poněkud lišily. Já a Míša jsme počítali, že se po opuštění apartmánu vyrazí domů, zbytek počítal, že cestou domů zvládne zkontrolovat ještě nějaké další krásy Chorvatska. Máme aspoň poučení pro příště, že je třeba na přípravném setkání kromě odjezdu, zásob jídla i her, projednat i podrobnosti návratu do vlasti.

Nakonec se tedy vyrazilo dopoledne ještě na pláž a s poledním nezdravým sluníčkem jsme se vydali na cestu k domovu. Ještě jsme využili "hotelové" venkovní sprchy a hezky se na veřejnosti převlékli a hurá do Prahy, do Podolí, do lékárny… s tím, že se cestou někde najíme. Odbočka na pizzerii se nám zdála lákavá a vzdálenost pár kilometrů přijatelná. Skutečnost však předčila naše očekávání. Ani jsme nezkoumali, jestli je ten podnik otevřen či nikoli a rychle zamířili zpět (teď by měl Tom Tom říkat to své "pokud je to možné, otočte se"). Další varianta "po cestě" vypadala velmi lákavě. Bohužel jen vypadala. Obsluha byla poněkud pomalá a nedostačující. Kvalita kuchyně nás také nijak neohromila. Z čehož Danouš vyvodil svou další teorii, tentokrát o obecně nekvalitním chorvatském pohostinství.

A konečně jsme mohli jet dál k domovu. Cestou nás zastihly nějaké deště a následně také kolony. K diskusi v autě tentokrát nebyla žádná vhodná témata. Téma analýz a představ o cestě domů se propralo několikrát, téma finančního vyrovnání to nevytrhlo. Ale doufám, že tyto mráčky na závěr nezkazily celkově (překvapivě) velmi pozitivní dojem z celé dovolené. Jinak cesta domů proběhla bez větších problémů, ale i bez nějakých zásadních veselých historek. Ani ten mekáč už nějak nevyšel. Ale co už. Hlavně když jsme v pořádku dojeli.

Jinak myslím, že až budeme někdy příště požádáni… že se jim na to nevy…, jen se včas domluvíme, jak to bude s odjezdem.

Žádné komentáře: