neděle 27. září 2009

Zelená bude tráva

Letos jsme se na trávník slušně řečeno vykašlali. Hnojivo snad dostal jen jednou, a to ještě od Skaláka, takže zelená byla jen půlka zahrady, a to jen pár týdnů. Pak jsme si párkrát zahráli badminton a postavili do rohu bazén, takže jsme mu dali pořádně zabrat.

To soused Tomáš má letos krásně zelený trávníček, obzvláště ke konci sezony, kdy provedl vertikutaci, přihnojení, dosetí a navíc si pořídil i vřetenovou sekačku. Hm. Takže nám nezbývalo, než zjistit, co všechno potřebujeme a jeden hezký víkend se na to taky vrhnout. Tím víkendem s velkým V byl, jak tušíte, právě tento. V sobotu dopoledne jsem se vydal směr Přerov nad Labem, kde jsme v místní květinářské školce vykoupili travní substrát (Skalák byl na místě kolmo), celkem 15 pytlů. Ještěže máme Corollku:-) K tomu nějaké to hnojivo, semeno a tak.

Odpoledne jsme se na to vrhli. V sobotu proběhla vertikutace a očištění trávy od těch starých uschlých kousků. V neděli jsme pak zaseli novou trávu (resp. provedli regeneraci), pohnojili a rozházeli po tom našem malém plácku všech 15 pytlů se substrátem. Vyšlo nám to úplně přesně (díky tomu, že jsme v závěru trochu šetřili). Každopádně – trávník změnil svou barvu z uschlé žluté na hliněnou hnědou. Uvidíme, jak se mu bude dařit.

Žádné komentáře: