pondělí 14. září 2009

Královka a boby

Počasí se nám zatím nelepší a nelepší. Dneska je opět pod mrakem, malinko nám mrholí. Aspoň dopoledne. Vyrážíme tedy na pěší výlet, údajně má být někde v okolí chata prezidenta Beneše (což je, jak později zjišťujeme, blbost - chata je asi tak 200 km jinde; v okolí je sice chata, která se jmenuje "Prezidentská", ale s Benešem má do činění asi tolik jako Skalák s knihomolem).

Takže z Bedřichova je to směr Královka (chata s rozhlednou, ale kvůli počasí ani nezkoušíme na rozhlednu vyjít), Prezidentská chata a znovu Královka. Ta zvenčí nevypadá úplně vábně (přece jen je to starší kousek), ani interiér není žádný šlágr. I tak si tam ale sedáme a dáváme oběd. Což o to, vaří dobře. Navíc čepují Svijany:-) Slečna servíka se mi ale zdá být trochu mimo... Jakoby tady byla první den.

Během toho, co do sebe dostáváme svůj oběd, začíná místní personál připravovat celou restauraci na nějaký větší zájezd či co. A taky že jo - za chvíli přijíždějí 2 autobusy plné nějakých školou povinných dětí odněkud ze severu (myšleno ze severu Evropy, myslím, že Dánska). Určitě si to tam užijí, což o to, ale pohodlí jim tam asi chybět bude...:-)

My se tedy vydáváme zpátky na penzion.

Někdy v pozdním odpoledni se vydáváme do Janova (prakticky sousední vesnice), kde je bobová dráha, téměř kilometr dlouhá s celkovým převýšením 78 m. Uf. Všichni ji nakonec vyzkoušíme, někteří (včetně mě) vícekrát. Je to docela sešup:-)

Závěrem ještě zkoušíme místní dětské hřiště (=Soňa s Radkou se houpou na houpačkách a Veruš s Petim skáčou na "trampolíně").

Opět fotka z mobilu, tentokrát z cesty na Královku:

Žádné komentáře: