sobota 28. února 2009

Už zase výlet do Budějic

Už jsme tam byli se Skalákovic pro jejich nové autíčko, tentokrát jsme se tam vydali pro Balajkovic nové autíčko. Pomalu by se měli přesunout do Prahy, tak aby mohli s Matýskem pohodlně cestovat, vybrali si na to corollu verso. Nejdříve jsem zvažovala, jestli máme s tím naším prckem zase někam cestovat. Nakonec nás přemluvila Markétka, a to nabídkou oběda a pobytu v chaloupce jejich tety, která je prý nedaleko.

S mírným zpožděním (pochopitelně se Filípo rozhodl spát déle než obvykle), jsme vyrazili do Chýně pro Páju a hurá do Budějic. Evidentně to zpoždění nikomu nevadilo, neboť jsme stejně museli čekat, než se předá auto předchozímu zákazníkovi. Ale pak už to šlo ráz naráz. Sice jsme v autosalonu stihli Fífu ještě nakojit a přebalit (škoda, že se strejda Danouš zase někde toulal, jeho stůl v kanceláři by byl určitě víc babyfriendly, než ten dětský koutek). Všechno však proběhlo v pořádku a my brzy vyráželi směr Stráž nad Nežárkou (pokud to nepletu).

Závěr cesty byl velmi netradiční a už jsme raději ani netipovali, kde to vlastně skončíme. Cílová stanice nakonec byla někde téměř v areálu pily. No zajímavé to bylo. Ale samotná chaloupka byla hotová romantika. Hezky zrekonstruovaná a vedle splavu. To se dětem venku v kočárku krásně spinkalo. Matýsek byl hodný a hezky se prostřídal s Fífou. No poté, co jsme stihli ochutnat všechny dobroty, mohli jsme vyrazit zpět do Nehvizd.

Ale tím jsme neskončili. Cestou zpět jsme to totiž vzali ještě přes Prosek, kde jsme na chvíli zaskočili k Veselkovým. Trošku je ten jejich drobeček trápí, takže teď musí být Libuška doma na nemocenské. Ale věříme, že to všechno dobře dopadne. A v létě už budeme mít tu možnost se seznámit s malým veselým Františkem (vybrané jméno jsme totiž nakonec z maminky přeci jen vyloudili ;o)).

Žádné komentáře: