středa 10. září 2008

MTBI školení

Pokud taky patříte k těm, co se rádi zajímají o svůj psychologický profil a věci s tím spojené, tak určitě dobře chápete, proč jsme se s Honzou (Hamzáčem) rozhodli využít vzdělávacích kurzů, které nám náš zaměstnavatel nabízí, a přihlásili se na MTBI školení. Minimálně je to aspoň malé zpestření jinak poklidných pracovních dnů ;o) (fakt nechápu, proč nás někdy někdo nepošle na služební cestu do zahraničí nebo tak něco…whatever)

Každopádně jsme se po dva dny seznamovali s několika ze stovek dalších zaměstnanců naší firmy a snažili jsme se najít odpověď na zcela zásadní otázku KDO JSEM. (…hledání odpovědi na otázku kdo jsou TI DRUZÍ už jsme dávno vzdali ;o))

Při pročítání profilu, který mi z testů a případových úkolů vyšel a ke kterému bych se nejspíš i sama osobně přihlásila, to vypadalo docela v pohodě. (Vždycky stačí nad negativy přivřít oko a vyzdvihnout ty lepší kousky ;o)) Jen nechápu, proč zrovna mezi představiteli mého profilu byli zařazeni Lenin, Hitler či Othello :o( v této souvislosti naše stručná charakteristika „vnést do života trochu vzrušení“ už chvílemi nevyznívá tak pozitivně, jak jsem si ji původně malovala. Asi bude lepší se tím více nezabývat.

Jo…a abych nezapomněla, v tyto dny se školila taky Martiška! A díky tomu, že to má za rohem, tak se mohla aspoň zaskočit podívat, jak vypadá mých 6 (nebo už možná 7) kilo navíc ;o)) Nádhera, viď Martišku ;o))

A pro ty, které tato tématika zaujala, doporučená literatura:
Typologie
16 tipů osobnosti, které ovlivňují život, lásku, výchovu dětí a úspěch v práci
Janet M. Thuesenová, Otto Kroeger

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

mtbi test se tváří, že každý, kdo nemá rozum (T) musí mít cit (F), což ale ve skutečnosti tak nefunguje!
Značnou, dokonce bych řekl největšíá, skupinou obyvatel jsou lidé, kteří nemají ani rozum ani cit. Ač si o sobě myslí, že mají rozum i cit současně, což je však jen jejich samolibost.