neděle 28. září 2008

Míša se nám vrátil

Tak se nám „taťka“ vrátil z cest. Přijde si domů, ani se nerozhlédne a jde rovnou k sousedům. To se pak není čemu divit, že ho po návratu na schodech málem trefí šlak. Strašit lidi…to snad nejsou fórky ani z první třídy ZŠ. Hlavně když to pořád dobře funguje ;o)) A za půl hodiny, když se vrátí na svou normální tepovou frekvenci, už mi klidně může při vybalování prádla „k vyprání“ vyprávět veselé historky z teambuildingu.

Pak je potřeba se o ně podělit i vedle u Skalákovic, je to velmi nenápadný a nenucený způsob, jak se pozvat na oběd. Hlavně je to rychlé a my přeci potřebujeme dneska ještě zajet pořádně nakoupit. Něco do začátku života toho našeho potomka. Co kdyby se rozhodl vydat na svět dříve, než má od doktorů stanoveno ;o) To by byl tatínek nejspíš trošičku v rozpacích. I když teta Veronika by určitě pomohla. A za odměnu se zatím snažíme pomáhat my.

Třeba dneska odpoledne. Jdu se zeptat, jestli chce Verun opravdu realizovat svůj plánovaný velký úklid a chce teda pohlídat. Ovšem terasa zavřená a doma to vypadá na „pusto a prázdno“. I když přední dveře se zdají být ještě pootevřené. Tak rychle na druhou stranu, třeba je ještě stihnu venku. Stihla jsem je!…Sklidila jsem osamocený kočárek z chodníku do předsíně, taky klíče ze zámku vpředu, tiše jsem prošla kolem spícího Skaláka a šla po zvuku nahoru za zbytkem rodiny. Daník prý se dneska na vycházku úplně necítil, a to bylo prosím nádherné, ukázkové, podzimní odpoledne. No nic, snad se mu bude líbit aspoň u nás. Mamka mu zabalila pro sicher s sebou i několik hraček.

Hlídal střídavě i šikovný strejda a Daník vydržel i na večeři. Trošku se ochudil o to, co si umístil na bryndák, ruce a následně plínku, do které jsem ho utírala. Byl tak hodný, že se o část „siváčka“ (to jako přesnídávky) podělil i se mnou (lokalizace - svetr a výstřih). Ale to už byl večer a Daník mohl zahájit své koupání v čistě uklizené koupelně. A pak hurá do hajan. Ten nápad se zalíbil i strejdovi, který toho v předchozích dnech evidentně moc nenaspal ;o)

Žádné komentáře: