pátek 18. července 2008

Slavnostní grilování

Už to přišlo! Sice je to už pár týdnů, co Míša překročil hranici další dekády, ale sladit prázdninový program všech sousedů je věc přímo nelehká. I tak budou bohužel na oslavě chybět Čejkovic (ještě že s námi byli na oslavě ve sklípku!) a nakonec i Muškovi :o( Tak rychle ještě upéct koláče, douklízet a pomalu můžeme začít chystat mňamky.

V podstatě jsme ani nevyhlásili oficiální start, neboť někteří jedou z Ostravy, jiní z Vídně, část se musí podřídit potřebám potomků…no, není to jednoduché, ale aspoň náš gril v pohodě stihal ;o)

Poprvé jsme taky rozložili náš nový velký stůl a s vypůjčením židlí od sousedů jsme zvládli v domečku pohostit chvílemi až 15 lidí + malá Klárka a Daník (jeho dokonce už druhá oslava strejdových narozenin ;o)). Po delší době dorazili aspoň na skok i Veselkovic. (Moc chválíme! Zapomenutý deštník je u nás dobře uschován, stačí si jej přijet vyzvednout, dobrý trik, že ;o))

Jídla a pití bylo snad dostatek. (Eliška mne podezřívá, že ji zveme jenom kvůli těm skvělým omáčkám a máslu, co si vždycky vyžádám. To tady veřejně popírám, zvali bychom je i bez toho, jen je problém, že je umí prostě výborně a já nemám odvahu je zkoušet udělat sama ;o)) No a skvělá nálada snad taky nechyběla. V tom množství i v zaujetí Klárkou, pro kterou jsme byli jediní „známější“ v celé místnosti, jsem totiž totálně ztratila přehled nad celou situací.

Pamatuju si jen, že malá Klárka vydržela docela dlouho, ale i tak ji předčili rodiče, Míša s Petrem z ministerstva a Jirkou Ševčíkem (ten v podstatě celý večer „odcházel“ vyvenčit Odi ;o)) Ti poseděli myslím nejdéle. Až ráno jsem se dozvěděla, že se Jirka nakonec (tj. zhruba ve 3 ráno) rozhodl vydat domů na kole. Tak šťastnou cestu a dobrou noc!

Bohužel fotodokumentace celé akce chybí, neboť dvorní fotograf Gonza odjel mezi prvními a zřejmě se nikdo jiný nechtěl této role ujmout. Štěstí že na kvalitě oslavy to nic nemění ;o) Beztak by na fotkách byla tak akorát zase nějaká (rozuměj něčí) prdel!

Žádné komentáře: