neděle 20. července 2008

Pět lidí v ZOO

…a máme za sebou další víkend. Bylo to náročné, ale stálo to za to. V sobotu ráno po oslavě jsme ráno museli na chvíli zabavit Klárku, neboť Lumča se snažil chvíli protestovat v postýlce. Nevím, kde Janka přišla na to, že vždycky když Lumír pije s Míšou, je na tom druhý den faaakt špatně. To bude nějaký výmysl ;o)

Druhý akční hrdina – Jiřík - dorazil asi kolem 11 hodiny (to jako před naším odjezdem do ZOO) vrátit kolo, na kterém se ve 3 ráno vracel do Jirn. A vypadal, že původní řeči o tom, že se k nám na náš výlet do ZOO přidá, mají zůstat zapomenuty uzavřeny na dně lahví, které se včera vypily ;o)

Pak jsme se šli ještě rozloučit se Skalákovic, kteří vyráželi na dovolenou na Moravu. To se pojí s historkou o tom, jak malá Klárka na Daníka žárlila, když si ho na chvíli Janka na ruce vzala. To jste měli vidět ty slzičky v očích. To nám ji bylo líto. Ale po zbytek víkendu už měla celou naši pozornost zaručenou.

Cestou do ZOO jsme zhodnotili, že by možná nebylo špatné se před akcí někde pořádně naobědvat, a tak jsme ještě zaskočili na Staromáku do Donny. Klárka tam zapózovala pro fotografa, my snědli všechny naše dobroty a mysleli jsme si, že jsme ready na tu dlouhatánskou procházku, co nás čekala. Ještě že Klárka zatím nemluví. I tak stačilo, že chtěl Lumča tuhle vidět ledního medvěda, támhle tučňáky a pak ještě nějakého ještěra. Už ani nevím, jak se jmenoval. No řeknu vám, s přestávkou na zmrzku (Klárka teda jen svoje křupky – vychovávat děti správně a důsledně je někdy hodně těžké!) jsme tam byli téměř až do zavíračky. Teda myslím, že jsme odcházeli někdy kolem půl sedmé. Fotografie z celého výletu naleznete tradičně pod článkem.

Večer jsem ještě – než se ostatní trošku zrehabilitovali - přichystala rychlo-večeři, zapečené těstoviny (to je hit ;o)). No a mohli jsme zasednout k hračkám a televizi. Tradičně jsou pro děti nejvhodnější věci denní spotřeby, a tak jsme mohli klidně povečeřet, zatímco Klárka se pyšnila chňapkou, která ji sahala téměř po rameno. Bylo těžké ji vůbec na ruce udržet. Následovaly další zásadní hry, jako přemisťování magnetků na lednici, pejska z a do tašky, stavění věže apod. Někde mezitím jsme pustili pro rodiče film Tahle země není pro starý. Což nás s Klárkou při hře občas vyrušilo zvukovými efekty, při všech těch přestřelkách, co tam byly. No a spát jsme šli, až nám Klárka dovolila, někdy kolem 23. hodiny. Ty děti ale mají výdrž ;o))

V neděli si pro změnu přispala Janka, která prý měla s Klárkou těžkou noční službu :o(( Bobíšci. I když Klárka byla ráno pochopitelně čilá jako rybička. Tentokrát jsme si hráli na zahradě, než Janka s Lumčou zvládli všechno zpátky nabalit, aby mohli pokračovat ve své cestě na dovolenou v chatičce mimo civilizaci. Při odjezdu už to vypadalo jako čas na oběd, a tak jsme se ještě společně vydali k Pašovi, kde jsme se po dobrém obědě s naší milou návštěvou rozloučili. Tak zas třeba za rok, až pojedete na dovolenou, ale klidně můžete i dříve! Těšíme se!!

Žádné komentáře: