pátek 11. července 2008

Colours of Ostrava je zase tady

…a tím pádem nezbývá, než zase vyrazit směr Morava. Nejdříve jsme vypravili taťku, který u nás pár dní přespával, a ostatní dělníky. S tím se pojí veselá příhoda o tom, jak Míša uklízel novou rozkládací pohovku, na kterou jsme umístili druhého nocležníka, jenž po prvním přespání ve společném pokoji s taťkou vypadal velmi nevyspale a říkal něco o chrápání. No a při té přiležitosti si nějak "hnul se zádama", a to tak, že některé úkony se neobešly bez zvukového doprovodu po většinou ve formě sprostých slov. Následovalo balení a odjezd podle plánu dokonce ještě před 9 hodinou ;o) Cestou jsme v Jevíčku vyzvedávali holky, aby se domů dostaly dříve a stihly si ještě užít sluníčka a bazénku. Další cesta byla – díky uzavírce v Konicích – poněkud náročná a delší než by musela být. Také Míša pomalu přestával být schopen kontrolovat vozidla přijíždějící zleva, takže bylo potřeba se časem prohodit.

Pak ještě na Moravě u někoho rychle vyložit cenné věci jako notebook. Před tím teda ještě vyložit holky a při té příležitosti se svlažit v bazénku (taky si s Blankou pohovořit o lécích na bolavá záda) a hurá směr Ostrava na festival. Nejdříve však ještě slíbená návštěva u Janky a Lumíra. Klárka už má skoro rok a je to moc šikovná holka. Během našeho (teda především mého) pojídání všeho nabízeného nám předvedla své hračky. Poté následovala kontrola pupíků, která proběhla v pořádku a počet pupíků je platný pro celý sázkový týden, takže můžeme úplně v klidu vyrazit na Colours.

Konkrétně teda na Priessnitz. Tam jsme taky potkali Martinku a jejího „pána střech“. Ale moc jsme si toho povědět nestihli, hudba byla hlasitá a Martinka chtěla hoooodně tančit ;o) Pak jsme šli obhlédnout areál a zkontrolovat, co se děje pod hradem. Btw. podhradí je nově upraveno a má nově vytvořené atrium pro letní představení Shakespearových slavností. Moc pěkné. My jsme každopádně někde cestou stihli zakoupit a zkonzumovat langoš a trdlo.

Následoval návrat na hlavní stage na vystoupení Ingy Liljeström. Míša nakonec zhodnotil, že je to hudba, kterou bude lepší si poslechnout doma hezky v klídku, a tak jsme mohli vyrazit do Frýdlantu do postýlek. Mamka sice na terásce pořádala posezení s kolegyněmi z práce, ale to nás v žádném případě nemohlo rozhodit, jak jsme byli unaveni z cest ;o) Ani nevím, kdy akci ukončili a jak tak nenápadně vše uklidili, že nás nevzbudili.

A výběr z klasické fotodokumentace dvorního fotografa Colours of Ostrava Gonzy:
http://www.gonza.cz/archiv_2008/080711_colours/image59.htm
http://www.gonza.cz/archiv_2008/080711_colours/image60.htm
http://www.gonza.cz/archiv_2008/080711_colours/image61.htm
http://www.gonza.cz/archiv_2008/080711_colours/image103.htm

Žádné komentáře: