pondělí 30. dubna 2007

Pálení čarodějnic (letos u Danouše na zahrádce)

Vránovi nás při své sobotní rychlo-návštěvě stihli pozvat na pálení čarodějnic u nich v Hostivicích na zahrádce. Sice to střídavě vypadalo, že to Verun s Péťou nestihnou, nakonec jsme ale dorazili v plném počtu ;o). Danouš s Domčou už měli dokonce něco ugrilováno, takže jsme mohli pomalu začít večeřet. Pomalu se sjížděli i ostatní (což znamená, že po čase dorazilo i pivo a další a další kousky naloženého masa). Otestovali jsme všechno, včetně zeleniny, buchet a hlavně jsme nezapomněli opéct nějaké ty párky, to prostě musí být. U toho jsme střídavě hráli vadí-nevadí, obzvláště poté, co dorazil Danoušův „kamarád“ Martin. Výsledek? Zjistili jsme, že ostatní obvykle dostanete otázkou na výši platu. To zabíralo úplně na všechny, ať už byl úvodní dotazovací rozjezd jakkoli kvalitní.

Jinak štěstí, že jsme měli registrovaný ohýnek (s registračním číslem H1 nebo H2, teď nevím přesně). Jinak byla totiž solidní kosa, takže jsme se všichni choulili kolem těch zapálených větviček ukradených u souseda, dokud Danouš neukradl u druhého souseda pořádné špalky. Mezi tím nás ovšem stihl pobavit žertovnou deskou, která účastníky vyháněla na metry od ohniště (do míst, kde se nacházela ta již zmiňovaná krutá zima). Nicméně my silné povahy jsme zůstali, a to dokonce až do „zavíračky“. Asi kolem půlnoci jsme pomohli uklidit zbylé potraviny i nádobí (hodně rychle, abychom se u toho zahřáli). Pochválili jsme pěkný měsíc, který Danouš objednal a kluci pak už jen „uhasili“ ohýnek. Sice tam zůstaly ještě velké kusy špalků, ale už nám bohužel vypršela registrace ohně :o((

My – převážně vyuzené - čarodějnice jsme si pak mohly odvézt své alkoholem poznamenané drahé polovičky. Takové to bylo pěkné pálení čarodějnic roku 2007!

Žádné komentáře: