středa 4. dubna 2007

Apriori kriminálníkem

Po první části vyřizování trvalého pobytu v Nehvizdech jsme se konečně dostali do Čelákovic k druhé fázi vyřízení nových bčanských průkazů s novým trvalým bydlištěm.

Paní na úřadě se - jako spousta dalších, co mimochodem předem znají odpověď - podivovala nad tím, že jsme se rozhodli odejít z takového pěkného místa, jako je Frýdlant nad Ostravicí, a usídlit se v Praze nebo spíš jejím blízkém okolí. Co na to říct??? Třeba to, že jsme rádi, že mají všude na úřadě ve vázičkách březové větvičky, abychom si byli úplně jisti, že pylová sezóna a naše alergie už jsou tady!

Ještě že paní neprudila s tím, že by po nás žádala rodný list. Asi nám to paní v Nehvizdech "jen zapomněla říct", že by po nás něco podobného mohli chtít. Stejně jako oddací list apod., že?! No nevadí, my bychom určitě rádi přijeli znovu, kdyby to bylo potřeba. A skoro to tak už vypadalo, protože fotografie, na kterých se usmíváte, nejsou na OP dost dobré. Asi se při legitimaci policisté necítí nejlépe, když se jim z OP smějete "přímo do obličeje". Takže je nejspíš více než vhodné, abyste už na dokladech vypadali jako trestanci, kterými ve své skryté podstatě určitě všichni jsme. Ještě bychom si tam mohli přihodit levý a pravý profil, ať to mají rovnou "jak ze škatulky".

Každopádně jsme tedy měli tu čest poznat čelákovickou pekárnu a fotografii. Asi není nutné uvádět, že když se nesmíte smát, máte velmi vysokou šanci vypadat na fotce jako debil, což se mi pochopitelně stalo. Už se těším, jak se budu po dlouhá léta prezentovat doklady s výše popsaným obrázkem. Hurá!!! No nic, určitě by se dala vymyslet spousta příležitostí, kdy je člověk nucen vyřídit si novou OP...třeba další změna bydliště, rozvod...cokoli...

Žádné komentáře: