sobota 26. dubna 2008

Pat a Mat – Jak stavěli kotec

Počasí na víkend vyšlo nádherné, takže došlo na práce venku. Stříhání a kosení trávníků. U sousedů se pustili do up-gradu kotce a vyměnili psím klukům pletivo za krásné – určitě i velmi chutné – dřevěné laťky. Zatím zřejmě pejskové oceňují stínek, který jim toto vylepšené řešení poskytuje, a proto se „zatím“ do desek (s vervou sobě vlastní) nepustili. Ovšem je možné, že je to jen otázka času. Na fotkách uvidíte fázi první instalace, pak návrat na začátek a druhou, kontrolovanou instalaci latěk. Tentokrát již ve stejné výšce ;o)

Hezkého počasí využili taky Vídeňáci a přišli si k nám užít houpačku. Teda konkrétně Péťa s Marečkem, protože taťka prý zatím někde „slavil“ čarodějnice, popíjel a čekal, až se dopeče prasátko ;o)

Skalákovic si dopoledne (zatímco my jsme sháněli elektrické kladivo se špicí i dlátem a přemisťovali jej k dělníkům, o malém shoppingu nemá ani cenu se zmiňovat ;o)) zašli do nedalekého zahradnictví. Výsledkem je malý trik se stromkem. Schválně, jestli si Eliška (o víkendu s celou rodinou někde „pryč“) všimne, jak hodně ten Skalákovic kanadský javor povyrostl ;o)

A když jsme měli všechno hotovo a odpočívali na houpačce, začal Tomáš svůj strategický generální průzkum. Trošku jsme dělali drahoty a na jeho výzvy chvíli nereagovali, ale nakonec jsme se nechali ukecat a vytáhli na stůl něco k jídlu i pití. Už si ani nemyslíme, že bychom se tím vyhnuli přezdívce „U Suchánků“. Každopádně Ráďa večer do Prahy neodjel, jak původně předpokládal, a Tomáš od 23 hod odcházel se slovy „Já už jdu, jdu, jdu, už mám všechno hotový…“, ale ani po „Neposlušných teniskách“, které já už jsem poslouchala z postýlky, nebyl proces odchodu dokončen ;o) Taková to byla pěkná sobota!

Žádné komentáře: