pátek 23. března 2007

Rozloučení se Zeleným ptákem

Čeká nás další víkend a poslední stěhování (Skalákovic a našich posledních zbytků). Ale ze všeho úplně nejdříve rozlučka se starým bytem. Bohužel se nemohli dostavit všichni, kteří U zeleného ptáka pobývali – např. má sestra to má z JARu docela daleko, Kačenka prý má zrovna teambuilding a kdo ví, kde je konec Petrovi nebo Jance či Vlastíkovi. Ale současný základ + Evička + Iva a víkendový obyvatel Honzík se dostavili. K tomu se přidali somaďáci (teda například kromě Verun, která se všem našim akcím systematicky vyhýbá, Honzíkovi, který nás vyměnil za celovíkendovou akci apod.)

Každopádně se dostavila jako první Ivi, pak zbytek včetně somado-Janky a Lucky a někdy po fotbálku či hokeji se uráčili dorazit i Jiřík s Lindou. Skupinku svým příchodem uzavřel Standa, zřejmě se chtěl pozdním příchodem vyhnout případné tombole a svému dalšímu propadáku, protože na tombolu on talent nemá. Opravdu!

Cíl akce? Zbavit se alkoholu, aby toho bylo co nejméně ke stěhování. Zde je tedy nutno pokárat Ivču K., která donesla „dříví do lesa“ a lehce i Evičku, která donesla „esíčka“. Nicméně těch večer ještě notně ubylo, čili trest nebyl tak krutý – vyžádali jsme si pouze účast na sobotním stěhování.

Ti, co přišli včas – čili v 19 hod -, měli pizzu. Stihla ji ještě Ivi se svým relativně brzkým příchodem. Zbytek už měl v nabídce pouze jednohubky a mňamky, aby bylo čím ten alkohol ředit. Ostatně ani mňamky se nám nechtělo stěhovat ;o)

Tradičně jsme stihli velmi kriticky zhodnotit veškerá naše současná, minulá i budoucí zaměstnání. Pořídit pár slibných fotografií spících odpadlíků, aby si pro příště dali pozor. A zcela nově jsme se věnovali závažnému tématu, a to výchově dětí. Správnou odpověď na to, zda je zábavnějším vychovatelem žena či muž, jsme myslím nenašli. Každopádně až začne Jiřík fetovat, tak víme, že to je tím, že po 16 letech správné výchovy a obětování se to vypadá, že se jeho potomek vrhne na drogy. Čemuž bude možné zabránit jedině včasným zahájením modelu „rodič jako odstrašující příklad“. Všem zúčastněným přejeme v této záležitosti hodně štěstí a pevné nervy!!! (Hlavně Lindě, které hrozí, že bude oba feťáky doma - v rámci rovnoprávnosti mezi muži a ženami - obskakovat.)

V tento rozlučkový večer jsme také odhalili tajemství úspěšné party. To překvapivě tkví ve vlastnictví propagačních materiálů k vysavačům elektrolux. Myslím, že ti, kteří neví, že je možné s vybranými modely vysávat kočky, psy a peruánské lamy, mají život o mnoho chudší. Proto chápeme, že se o tuto informaci chtěl Honzík ve 3 ráno podělit s kamarády na kolejích. Nebylo od něj ovšem pěkné, že se je pokusil totálně mystifikovat a uvedl, že mohou vysávat lamy perské. To je myslím podstatný rozdíl, neboť vlastně ani nevíme, jestli nějaké perské lamy existují. Prostě se to nedělá, štěstí, že se Honzík včas omluvil a opravil.

Nicméně po 3 hodině už byl nejvyšší čas jít spát, přeci jen nás čeká finální stěhování a Honzík nemá řádně natrénováno, čili by nám to mohlo trvat déle, než obvykle.

Žádné komentáře: