sobota 2. listopadu 2013

Nehvizdská dýně

Konečně zase víkend. Fakt jsem se už těšil, abych si konečně odpočinul od všech těch prezentací v práci.

Dopoledne je program jasný, jdeme na plavání. Fílovi to docela jde, na závěr skáče docela povedené šipky. To si samozřejmě zaslouží medaili, zlatou, jak jinak. V herničce pak jsme skoro sami, ale naše děti jsou schopné udělat i tak slušný kravál…

Po krátké zastávce doma vyrážíme na Nehvizdskou dýni, tradiční to setkání v místní sokolovně. Pro děti jsou klasicky připravena stanoviště, na kterých plní různé úkoly. Přišlo strašně hodně lidí, takže všude docela dlouho čekáme, ale děti jsou naštěstí v pohodě a nijak jim to nevadí. Hlavně, když na závěr dostanou odměnu.

Tím ale dnešní program nekončí, následuje lampionový průvod (máme sice 2 děti a 2 lampiony, ale nakonec nesu jeden já a druhý si půjčil Daník). Velmi početná skupina čítající několik set lidí se vydává na hřiště, kde je připraven ohňostroj. Kami je z něj celá vyplašená. To Fílu těsně před začátkem ohňostroje vyplašil pořadatel, který jej nechtěl pustit na místní dětské hřiště, protože se odtamtud odpalovaly rachejtle.

Po návratu domů se snažíme co nejrychleji zpacifikovat děti, což se ne úplně daří. Každopádně někdy po půl deváté přijdou Čejkovi a o chvíli později ještě Skaláci, abychom poseděli a pořešili problémy lidstva. Těšil jsem se sice na nějakou hru, nakonec ale na žádnou nedošlo. I tak to byl příjemný večer. A vlastně i celý den.




Žádné komentáře: