sobota 17. března 2012

Pláž

Dopoledne jen jako Veličkovi vyrážíme k nově objeveným bazénům. Je to ale přece jen dále, takže nám cestou Kamča málem usíná. Bazény ji ale probraly. Je krásné počasí, takže si užíváme jak skluzavek, tak vůbec skotačení ve vodě. Z ní nás vyžene až Fílův hlad, po kterém už přijede zbytek osazenstva, takže se můžeme vydat hledat místní pláž. Jenže hlad přetrvává, tak se zkusíme někde najíst. Kousek od nás je Fish&Chips, tak proč jej nezkusit. Bohužel ale nápis „Fresh Fish“ není zřejmě úplně pravdivý, kromě živých rybek v akváriu jsou tam jen plné mrazáky. Takže nakonec s díky odjíždíme směr KFC, kde Fílovi kupujeme kuřecí mini-nugetky a mango smoothies, což ho plně uspokojuje.

A teď už hurá na pláž. Tu nacházíme poměrně snadno. Jenže už nám usnula Kamča, takže veškeré vybalení z auta je malinko komplikovanější a hlavně delší. Po našem příchodu na pláž ale zjišťujeme, že to není žádné terno – strašlivý vítr, poměrně velké vlny, takže nakonec volíme pohodlnější variantu a vracíme se zpátky do vilky. To máte – naložit všechny věci zpátky do auta, při tom všem nevzbudit stále spící Kamču. Jsme ale úspěšní, uf.

Cestou domů nakonec usíná ještě Fíla. O to je komplikovanější náš výstup, při kterém sice zachráníme Fílův spánek, ale Kamča se budí. Fílu přesouváme na terasu, kde je mou milou povinností dělat mu po dobu jeho odpočinku společnost.

Když se vzbudíme, je poměrně větrno, takže už žádné další bazénky, ale vyrážíme k hřišti (opět jen Veličkovic), kde si ale užíváme jen krátce, Fíla poměrně brzo zavelel „domů“. Cestou zpátky jsme ale ještě zajeli do kavárničky Delicacy patřící k místnímu 5-6 hvězdičkovému hotelu. Výborná káva, výborný čokoládový dortík, dobře naladěné děti, takže pohodička. Nakonec dokonce musíme navštívit i samotný hotel. Sice jen místní záchod, ale i to je dostatečný voňavý zážitek:-)

Zbytek dne už probíhá relativně standardně – děti dovádějí (dneska tak, že Kami při svém úprku z kopce dolů nezvládne nožky, spadne, odrazí se od hlavičky a udělá krásný kotoul – naštěstí to nakonec asi není nijak vážné, jen malinko odřená hlavička:-( ). Po výborné večeři (mé oblíbené jehněčí) už jen okoupat děti (což je tentokrát okořeněno hovínkem mladé paní ve společné vaně) a uspat je. Když se nám to podaří, jsme už poslední vzhůru (resp. děda odpadne chvíli po našem příchodu), Ian přece jen dneska vstával kolem páté, aby se vydal na rybolov na moře – loď, na které byl on, byla velmi úspěšná – zachránila spoustu ryb, nevylovili totiž ani jednu:-)

Každopádně dneska si užijeme jednu z dalších zoubkových nocí.

Žádné komentáře: