neděle 2. ledna 2011

Z toho stříhání vlasů by se jeden...

Včerejší den jsme strávili v podstatě celý doma. Obchody byly zavřené, venku strašná kosa a doma spousta nových hraček. Tak nebylo co řešit. Smutek po tetě se taky nekoná, asi část „že přijede příště“ byla přesvědčivá.

Ráno vyrážíme do obchodů. Je třeba doplnit potraviny. Míša musí ještě na Vyšehrad sepsat protokol o té autonehodě z minulého týdne. My zatím obejdeme hračkářství (čili vláčky), Hervis sport (čili míče) a pak to zkoušíme u „kolotočů“, ale vláček nefunguje a zbytek nás nezajímá…. Naštěstí už Míša dorazil, tak jsme se mohli věnovat nákupu.

Mladý pán pěkně spolupracoval. Jen potom, když se šli s tátou objednat do kadeřnictví, tak pojal jakési podezření a tvrdil, že se opravdu stříhat nechce. Což nám následně taky demonstroval. Sice jsme mezi tím stihli ještě rybičky v Obi a nákup v lékárně, nicméně v kadeřnictví se opět odehrál horor. Už to vypadalo, že to utáhneme na povídání o krtečkovi, ale asi máme moc vlasů. Vpředu už se Fíla prostě stříhat nechtěl.

Z breku a vzteku a vlasů, které se mu při tom všem dostaly do pusy, se na místě i poblil. „Já jsem to říkal, že jsem to nechtěl.“ … „Ale Filí…stříhat vlasy se musí.“ … dítě stále zkouší uplatnit hysterický pláč. Teď už spíš aby zmírnil mámino evidentní a zřejmé naštvání.

Čtvrt hodiny mučení a pak design „ala debil“… No to mne pos…. V návalu vzteku jdeme ještě nakoupit do DM, kde se panáček realizuje s minivozíkem a získává dobrou náladu. Jelikož už je dost hodin a pláč bývá vyčerpávající, jistíme situaci polívkou v místní „kantýně“. Panáček si tu pochoduje kolem prosklené zdi a je maximálně spokojen. V autě rychle usíná a maminka získává 100 chutí dodělat práci kadeřnice doma.

Cesta byla dlouhá, tak jsem to stihla řádně promyslet a díky velké únavě a promyšlenému plánu jsme nakonec Fílu doma dojeli strojkem. Bohužel teda nemáme na víc jak centimetr, takže ty krásné dlouhé vlásky teď dlouho nebudou, ale aspoň si tento zážitek zase na dlouho necháme ujít. Ufff…. Náročné to bylo. Ještě že nás nechal malý díky spaní osprchovat. I tak ještě zbývá hromada oblečení, které je nutné zbavit alespoň části ostříhaných vlasů.

Žádné komentáře: