sobota 17. července 2010

Colours of Ostrava, den třetí, promočený



Dopoledne bylo pořád pěkné vedro až se panáčkovi nechtělo jít spát. Dneska už na festival ale jít musíme, to by jen tak nešlo. Tak se tam někdy vpodvečer kolem sedmé vydáváme, celá rodinka. Kam jinam můžou mířit naše kroky než ke stánkům s občerstvením. Když se tak všichni ládujeme, začíná lehounce poprchávat. Jen teda pohled nahoru říká, že to nebude jen tak – je úplně černo. Ale úplně. A taky že to brzo začne. Brutální průtrž mračen a bouřka. Nejdříve se schováváme v lesíku, ale po pár minutách začíná samozřejmě i ze stromů kapat dost na to, abychom se sbalili a hledali výhodnější místo. Takže běháme všichni 3 po areálu (no, spíše bych měl napsat všech 25 tisíc lidí) a hledáme místo, kam neprší. Nakonec vyhrává stan tuším že České spořitelny. Tak tak jsme se tam vešli. Otázka zní, jestli to mělo cenu, všichni 3 jsme úplně durch mokří. Bál jsem se Fífovy reakce, ale překvapivě vypadá, že si tu bouřku užívá:-)
V areálu se najednou objevili prodejci pláštěnek, tak jednu kupujeme, balíme do ní Fífu a vyrážíme k autu (v té době už je program přerušen, celkem to bylo na ca půl hodiny). Naštěstí v autě máme všichni věci na převlečení, takže už v suchém vyrážíme zpátky do Frýdlantu.
Krátce po výjezdu z Ostravy (btw. hlavní cesta na Frýdek je vzhledem k asi 20 cm vody uzavřená a musíme to objíždět) pršet samozřejmě přestává.
Po návratu do Frýdlantu se už jen já vydávám zpátky. Tentokrát už vybaven pláštěnkou (pravda, ne moc velkou) a patřičně teple oblečen. Potkávám Veselku, společně dáme pár (nealko) piv a užíváme si music v kapkách deště (jojo, krátce po mém návratu se opět rozpršelo a pršelo až do ca půlnoci, kdy jsem se vydal spinkat).

Žádné komentáře: