pondělí 24. prosince 2007

Vánoce, vánoce přicházejí

Letošní vánoce už se konají opravdu v novém. Loni jsme to zvládli ještě U zeleného ptáka pouze s cestou do Nehvizd (vyvětrat). Tentokrát už je to opravdu v Nehvizdech, letos u Skalákovic i s Verčinou maminkou. Štědrovečerní večeře je připravena, částečně už z předchozích dní. Takže přes den probíhalo balení dárků a dolaďování detailů. Večer jsme se hezky ve svátečním sešli u stolu. Stačilo si donést vlastní židličku a mohlo se začít. Prý vzhledem k tomu, že teď bydlíme o 400 km dál, je 15 minutové zpoždění naprosto v pořádku. Polévka byla tentokrát smetanová-houbová, salát a ryba tradiční.
Dárků byla pod stromečkem hromada. Velká část patřila dosud nenarozenému ;o))
Jelikož chtěl Míša, abychom dárky rozbalovali jednotlivě za pozornosti ostatních (jako by tušil, že bude na chvíli slavným tankistou ;o)), snadno jsme tak překonali čas odchodu do postýlek z loňska.
Dokonce jsme se pak ještě pustili do hraní věže. Maminka od Verun z toho měla největší obavy, ale druhou hru jsme dojeli až do fáze, kdy se nedalo pokračovat, a to jsme přitom ještě zvládali kontrolovat taneční kreace ve Smím prosit ;o)). Každopádně Peti to všechno dokumentoval, tak to tady co nejdříve přihodím. (Už se stalo ;o))

Žádné komentáře: