pátek 14. prosince 2007

Sousedská vánoční besídka

Od té doby, co se venku nedá grilovat, už jsme se dlouho neviděli. A tak nezbylo než svolat sousedskou vánoční besídku. Přes veškerou Skalákovu snahu účastníky besídky co nejvíce zmást, přeci jen všichni dorazili. Vše se konalo překvapivě u Skaláků. Jídla a pití bylo dost. Kontroloval se především vaječný koňak.
Na všechny jsem si vymyslela zákeřný úkol - vystřihování vánočních vloček. Že si doma uděláme mj. homemade výzdobu. Jarda a Skalák se sice k této činnosti přesvědčit nedali, což vynahradili jiní několika kousky navíc. Cenu za nejlepší vločku by asi získali Eliška a Míša. Bohužel jsem je ve vánočním shonu nestihla vystavit úplně všechny. Každopádně neteřím se na oknech moc líbily a musela jsem je to pak taky naučit.
Besídka byla nakonec i takovou jakoby rozlučkou s vídeňáky Jardou a Péťou, kteří teď budou střídavě pobývat v ČR i Rakousku.
V průběhu večera došlo i na tradiční Kaťáky. Finále patřilo Tomášovi, který musel nejdříve poslechnout několik Skalákových povelů, než si vysloužil na zpáteční cestu svůj demižonek se zbytkem slivovice.
Fotodokumentaci pořizoval Tomáš, čili si zde dovoluji prezentovat jeho dílo:

Žádné komentáře: