sobota 29. prosince 2007

Výlet na hrad na výstavu betlémů

Zuzka hrozila brzkým vstáváním, ale naštěstí to nebylo tak vážné ;o) V klidu jsme posnídali a vydali se do města, mj. s cílem projet se MHD. Po menším kolečku jsme zaparkovali před hlavním nádražím a vydali se skrze Slovanský dům a Coffee Heaven Na Příkopě do stanice Můstek. Tam holky vyfasovaly sladké rohlíky a mohli jsme pokračovat dále do metra. Hezky na Malostranskou a odtamtud tramvají na hrad. Zima byla velká, obzvláště když jsme zrovna postávali někde ve stínu. Fronta do chrámu svatého Víta byla nekonečná, takže prohlídka, o kterou Janka stála, se nekonala :o(( Prohlídli jsme až vánoční betlémy, od kterých jsme všichni tak nějak čekali trošku více. Holt není každý den posvícení. Teď ještě foto s hradní stráží, které Terezka tolik chtěla a šup šup po schodech dolů a směr pizzerie Donna.
Polévka dne byla cibulačka a dlouho to trvalo, než nám jídlo donesli :o( Ale pochutnali si všichni. Terezka odzkoušela všechno (sýrovou pizzu, Zuzčiny noky se smetanovou omáčkou i mé gratinované brambory), Vendulka si pochutnávala na svém kuřecím se smetanovo-sýrovou omáčkou.
No a hezky napapáni jsme se mohli vydat na Staroměstské náměstí. Projít kolem stánků, zakoupit trdla apod. Vzhledem k tomu, že osvícený Staromák viděli všichni včera, pokračovali jsme do Palladia. Tam jsem nakonec zůstala hlídat holky u jeskyně se skluzavkou. Na Terezku byla zpočátku velmi rychlá, ale provedli jsme jistá bezpečnostní opatření (jako odchyt před tvrdým dopadem) a nakonec už to zvládla i sama (stačilo chvíli nedávat pozor a už ji to šlo i samotné ;o)). Pochopitelně jsme Zuzce, která se vrátila z nákupů, musely předvést, jak jsme se taky naučily „lézt po skále“, ale pak už se šlo pro jídlo a pití a hurá domů do Nehvizd. Já teda stihla ještě zakoupit botičky a zkontrolovat Reserved ;o))
Doma jsme dali rychlou studenou večeři a holky chvíli samy malovaly a chvíli se dohadovaly, jaká pohádka se pustí na DVD. Ke konci jsme se ještě naučily stříhat vánoční hvězdy a mohly jsme jít do hajan ;o) Janka s Míšou si ještě stihli zahrát Jančinu nově zakoupenou hru Blokus (pokud to nepletu). No a když jsem se vrátila ze čtení pohádek (Vieweghovy krátké pohádky se mi zdají poněkud dlouhé), stihli jsme ještě na televizi odprezentovat fotografie z Afriky. Pochopitelně i s veselými příběhy. Ještě umýt nádobí, ale teď už fakt do postýlek všichni! I bez pohádek!
A tradiční fotodokumentace:

Žádné komentáře: