sobota 23. prosince 2006

Velké přípravy na vánoce

Ranní vstávání, tentokrát nikoli kvůli větrání, ale kvůli posledním (a pro mne i skoro prvním) vánočním nákupům. Nejdříve hypernova (čerstvé pečivo musí být – a taky něco málo ze seznamu ještě chybělo), a pak rozchod v nákupním centru. Dali jsme si na to pár hodin, ale zvládli jsme to. Pak cesta na byt, aby měli Skalákovi na snídani čerstvé pečivo a hurá do Nehvizd vyvětrat. Cestou zpátky jsem byla s Míšou otestovat nehvizdskou restauraci u Paši. Různé druhy sýra v bramboráčkovém těstíčku, to prostě můžu. A tak jsem se přejedla. Uf! Co naplat. Po restauraci jsme byli ještě zkontrolovat OBI, jestli tam pro nás nemají něco zajímavého. A představte si, neměli! Ale měli něco zajímavého pro Skalákovic, a to jsme tam nemohli nechat ;o). Dále jsme si odnesli už jen inspiraci co se týče světel do nového domku apod.

Na bytě jsme si zdřímli po náročném programu. Míša stihl zabalit dárky a tak trošku jsme zahájili přípravy jídla na štědrovečerní večeři.

Následovalo ještě večerní větrání s překvapením. Fakt nevím, jak je to možné, že u Skalákovic domku se pořád musí něco dít. Tentokrát Verun objevila velmi podivnou věc za „francouzskými“ okny na zahradu. Vypadalo to jako nějaký přívod něčeho, který tam rozhodně nebyl… A vyklubal se z toho vánoční trpaslík. Stojí tam na plůtku a smutně kouká, že by rád dovnitř na návštěvu. Skalákovic jsou zatím neoblomní.

Po večerním větrání se dodělal vánoční salát i rybí polévka. Ráda bych zde podotkla, že bylo PÁR takových, kteří neustále lamentovali, že bramborů na salát je málo a že už to vidí, jak budou o štědrovečerní večeři umírat hlady. Po oloupání brambor a jejich rozmačkání už se tento dojem začal vytrácet a na síle nabral dojem opačný…děsivá představa, že salát budeme jíst až do konce příštího roku!!!

Jinak nám šlo všechno výborně, opět jsme se u toho přejedli. (Nebo aspoň já konkrétně úplně nejvíc!) A skončili jsme vyčerpaní někdy kolem půlnoci. Takže hurá na kutě!

Žádné komentáře: