sobota 28. prosince 2013

Safari rides

Předpověď počasí naštěstí nevyšla, bylo krásné počasí. Možná až druhý extrém, fakticky bylo strašné vedro. Dopoledne jsme vyrazili na safari ride, byli jsme docela úspěšní. Impaly, pakoni, žirafy, jednoho fakt velkého nosorožce, dvojici hovniválů, spoustu ptáků.

Po návratu a po polívce jsme nakonec obě děti přesvědčili, aby si odpočinuly a pospaly. Ono jim to vždycky prospěje. A taky že jo, byly pak obě hodné a vydržely dlouho. Při čekání na to, než vstanou ostatní, resp. než se zbytek vrátí z obchodu, nás přišla navštívit trojice divokých prasat. To si tak sedíte na terase, čtete knížku, rozhlídnete se kolem a 3 metry od vás je natěšený divočák. A za ním další dva. Ale byli rozumní, báli se a obešli nás a celou naši “ubikaci”. Pak jsme ještě objevili želvičku. Nevím, jestli to byla ta samá jako včera, ale byla velmi podobná jak zbarvením, tak i velikostí.

Někdy kolem 4 hodiny jsme vyrazili na odpolední ride. Spousta impal, šakal, paviáni, zebry, stádo slonů a hlavně - na závěr - stádo buvolů. Některým, hlavně naší mámě, to skoro vůbec nepřipadalo zábavné a zajímavé. Spíše naopak. Obzvláště, když se část posádky rozhodla vystoupit a jít na vyhlídku. Neviděli totiž, že 2 či 3 buvoli přišli až téměř k autu, byli od nás tak 3 metry daleko. Se jim nedivím, taky by se mi nelíbilo, kdyby mi někdo v noci svítil do očí baterkami.

Každopádně jsme to přežili, buvoli nezaútočili a mohli jsme pokračovat do naší chaloupky. I tam na nás čekalo nějaké to překvapení - obzvláště povedeným byl sun spider - taková asi 10 cm velká potvůrka, která vlastně ani není pavoukem; údajně je slepá, proto zmateně pobíhala po terase, údajně je neškodná, jen prostě nevypadala vůbec hezky a přátelsky. Hlavně tehdy, když začala žrát jiné brouky.

Hlášky dne:
Fíla: Špagety s omáčkou mám moc rád. … Tati, co jsou to špagety?
Kami poté, co jsme ji řekli, ať se podívá na paviány: Kde jsou ti mamiáni?

Žádné komentáře: