středa 25. prosince 2013

Africké Vánoce

Africké Vánoce začínají. Konečně se děti dočkaly. Vstaly někdy o půl sedmé. Museli jsme se jít podívat dolů ke stromku, jestli tam Ježíšek něco nechal. A nechal. Byla tam spousta dárků. Ale dle domluvy jsme čekali na to, až dorazí ostatní, pak teprve budeme moci začít rozbalovat dárky. Děti to překvapivě vydržely, i když už měly dárky kompletně prohlédnuté a prozkomané, co komu patří. Však taky když jsme začali, Fíla se hned vrhnul na svůj největší dárek.

Jak Fíla, tak i Kami byli s dárky spokojeni. Fíla dostal Lego Star Wars, co tak moc chtěl, i Lego Castle s drakem. Hrad a draka pak asi 2 hodiny skládal, úplně sám (resp. s minimální pomocí dospěláků) jej složil. Stejně tak Kami - dostala třeba Lego Friends auto, které taky zvládla složit sama. U Alenky pak měl největší úspěch stojan s klávesami se spoustou možných variant zvuků - hrálo to s chvílemi odpočinku skoro celý den.

Někdy na oběd přišla návštěva, Ianovi kamarádi s dětmi a bývalá manželka, takže se počet lidí zhruba zdvojnásobil. Ian začal připravovat oběd, resp. možná spíše večeři. Sice jsme čekali dlouho, ale bylo to naprosto úžasné - hovězí panenka na grilu, zeleninové karí, výborný salát, grilovaná zelenina… Náročné se nepřejíst. Pak ještě výborný zákusek. Uf.

Poté, co jsme uspali děti, jsme pak seděli všichni u telky a koukali se na seriály. Nikomu se nechtělo pustit se do balení na zítřejší cestu do Jejane.

Žádné komentáře: