neděle 27. října 2013

Jeseníky, den druhý

Sice se posunul čas, ale na děti to neplatí. Ty vstávají pořád stejně, jen tedy je to dle oficiálního času už kolem šesté hodiny. Super.

Po snídaní vyrážíme do Zlatých Hor podívat se na Zlatorudné mlýny a vytěžit si nějaký ten miligram zlata. Což se nám (teda hlavně mně) nakonec podařilo.

Čas rychle letí, takže se musíme přesunout do Ramzové, kde už na nás opět čekají Heřmanští. Společně jedeme lanovkou na Šerák. Tam si dáme oběd (Fíla překvapivě tlačí vepřo-knedlo-zelo) a vyrážíme zpátky. Venku se mezitím docela změnilo počasí, sluníčko zmizelo a začalo dooost foukat. Skoro jsme se báli sednout si na lanovku, když jsme viděli, jak se sedačky ve větru houpají... Ale zvládli jsme to, nespadli. Druhou část lanovky jsme pak seběhli po svých. Fíla sice pořád padal (schválně), ale naštěstí ani nespadl do žádného hovínka, kterých bylo na sjezdovce dost a dost, ani si jinak neublížil. Celé jsme to stihli tak tak, do auta už jsme sedali za deště.

A od lanovky hurá do Branné, tentokrát nejdříve na bowling. Naší rodince se dařilo. Nebo možná můžu spíše napsat, že se nám nedařilo méně. Každopádně Honza sice svým posledním hodem mohl překonat silnou dvojku Soňa/Kami, ale ve chvíli, kdy se měly body přičíst, rozsvítil se nápis "Čas vypršel". Smůla. Soňa s Kami vyhrály.

Po večeři (opět Restaurace Kolštejn, on zase tak velký výběr na místě není) jedeme zpátky do našeho hotelu, děti opět usínají. A vydrží (opět) i přesun do postelí. Uf.

Žádné komentáře: