pondělí 27. září 2010

Expedice Ydykseb 2010, den třetí

A chčije a chčije. Bohužel. Výlet se tedy nekoná.

Dopoledne dáváme aspoň trochu do pořádku naši cyklovýbavu (myjeme kola a z toho nejhoršího i oblečení), přes Fífovo spaní pak jedu s Kordovými zkouknout ještě jednou místní cyklo shopy. Ten frýdlantský je bohužel zavřený (myslel jsem si to), tak jedeme na Ostravici. Jsem tam poprvé, jsem překvapen výběrem. Taky tam díky tomu nechám dost peněz a odjíždím s novými botami na kolo, krátkými kalhotami, termo trikem a dresem. Jo, a novou mapou Beskyd – ta stará nepřežila včerejší výlet. Kordovic dvojice zůstává značně pozadu a odjíždí s prázdnou.

Pak už jen tak nějak posedáváme a chvíli poté, co se Fífa probudí po poledním spánku (až někdy o půl páté), Kordovi odjíždějí domů a my na návštěvu k našim na Ostravici. Fífa tam jednoznačně preferuje pobyt v pokojíčku tety Janushky, kde vysává (pomocí pálek na kroket), rozhazuje ptáčkovo semínka apod. Zkrátka takový generální úklid, však to znáte.



Krátká poznámka k prvnímu dni od Soni: zrušené turistické výlety si zbytek přeživších cyklistů kompenzuje shoppingem v ostravickém cykloshopu, najdou se tací, co kompenzují úplně ze všeho nejvíc; večer už patří rodinné návštěvě u Veličků

Žádné komentáře: