neděle 9. března 2008

Pracovní víkend

Ale teď už vážně! Je nám fuk, že není ideální počasí. My prostě ty zahradnické práce tento víkend odvedeme. A to znamená, že jsme k nezničitelným narciskům z loňska dokoupili kámoše – krokusy a konvalinky – a všechny je spravedlivě rozmístili do jednoho řádku u chodníku.

V Hornbachu jsme absolvovali taky velmi, ale velmi těžký rozhodovací proces týkající se zahradnického náčiní na obyčejné hrabání i rekultivaci či podobně těžce vyslovitelné činnosti s trávníkem související. Nakonec si Míša vybral sám, však s tím nářadím strávil podstatnou část víkendu, jak je vidět taky na fotkách.

No a když už jsme byli u toho nácviku těžkého rozhodování, vybrali jsme si konečně taky světla. A v neděli je Míša – za pomoci synka – nainstaloval. To vám byla nádhera!!! No nic, prostě to byl kompromis mezi funkčností, cenou a tím, co jsme vůbec objevili. Rozhodně si na sebe všichni brzy zvykneme.

Na přiložené fotodokumentaci si určitě taky všimnete, jak krásně Míša po roce bydlení umístil na své místo cedulku s číslem popisným. Tu naši, i sousedovic-Skalákovic, protože obě dvě vedle sebe vypadají prostě nádherně.

Jooo a kdyby vám bylo divné, že Míšovi při instalaci pomáhal Honzík, tak ten dorazil čistě náhodou, protože jsme potřebovali píchnout s konzumací bečky piva. Nějak nezvládla dorazit za bráchou do Plzně a už se její doba minimální trvanlivosti začínala stávat historií. Na pomoc přišli taky Tomáš s Jankou a Radek s Ivou, občas se na nějaké to pivo zastavil i Skalák. Lehce po půlnoci – po krátké početní úloze, která mne vedla k domněnce, že v bečce čeká ještě 10 půllitrů – jsem vyhlásila konec konzumace a odchod do hajan. Tomáš po dvou posledních vyexovaných půllitrech stejně zhodnotil, že je to u nás jako u Suchánků, a Honzík už se notnou chvíli trápil nad svou poslední dávkou a stával se méně a méně společenský. V neděli jsme zjistili, že z mého předpokládaného výpočtu 10 půllitrů zbyly jen 3 kapky ;o) To už se tak někdy stane, že jsme skvělí a úspěšní a stanovený cíl nejen splníme, ale i překročíme ;o)

Žádné komentáře: