pátek 30. června 2006

Beskydské hudební léto

Na dnešek jsme si kvůli jedné téměř neuvěřitelné záležitosi vzali dovolenou (já, Soňa a Honza, ten ale spíše proto, aby se s náma svezl domů:-). Na Ostravici na koupališti Sluníčko měl koncert - světe div se - Dan Bárta a Illustratosphere!!!
Ráno to ještě vypadalo OK, bylo relativně hezky. V průběhu dne se ale počasí horšilo a horšilo, až v pozdních odpoledních hodinách přišel déšť a myslím, že až minimálně do půlnoci ve větší či menší míře pokračoval.
Každopádně tohle nás samozřejmě nemohlo odradit... A myslím, že jsme udělali dobře.
Na Sluníčko jsme dorazili s poměrně velkou časovou rezervou, ovšem Bárta už zpíval. Jak jsme později zjistili, šlo o zvukovou zkoušku. Lidí zatím nebylo moc, ale trousili se a myslím, že se konečné číslo vyšplhalo někam ke 3-4 stovkám (což na místo koncertu jde). Mimochodem, velmi zajímavým způsobem je na Sluníčku řešeno pódium - je dřevěné, postavené z očištěných kmenů stromů (nebo jak to přesně říct). Vypadalo to dobře:-)
I přes nepřízeň počasí se koncert velmi příjemně rozjel a zábava a atmosféra se stupňovala až do závěrečné extáze publika:-) Super byla komunikace Bárty (a dalších členů Illustratosphere) s publikem, kdy Bárta reagoval na hlášky lidí - docela jsme se pobavili. Jinak překvapivě (aspoň pro mě) byla zahrána spousta písniček mimo repertoár Illustratosphere - ne že by to vadilo, ba naopak, asi to sedělo k místu koncertu.
Po skončení koncertu (po nějakém tom přídavku) jsme pak (i přes mírný déšť) litovali, že jsme si nevzali plavky a nevyužili nočního koupání zdarma. Snad příště:-)

Žádné komentáře: