středa 3. března 2010

Vyřizujeme pas pro mladého pána

Na dnešek jsme si naplánovali akci „Fífulův první cestovní pas“. Mohla jsem tušit, že když půjdeme bez Verun, že nám bude něco chybět. Že by potvrzení o státním občanství?!? (No nedivím se jim, denně malému občanství cvičně měníme ;o))

Nenechali jsme se tím odradit a vyrazili operativně pro potvrzení na krajský úřad na Smíchov. Vždyť jsme den začali krásnou procházkou a naháněním Těšnovských holubů (škoda, že měl dneska Flip dovolenou :o(). Ani pražské dopravní zácpy, ani nedostatek kvalitních parkovacích míst nás zcela neodradili. A na úřadě to Fífula zase rozbalil. Člověk by neřekl, kolik toho zvládne po dobu vyplnění jednoho formuláře uběhnout. Ačkoli zde měli chodby dlouhé, zvládl mi zcela zmizet z dohledu. No nic, obětuju batoh a letím pro dítě. Hurá, batoh nám nikdo nevzal, bohužel v kanceláři jsme se dozvěděli, že program je momentálně mimo provoz a na vyřízení naší žádosti si chvíli počkáme. Nevadí, stejně už je čas navštívit toalety, kdepak je tu asi mají?? Pochopitelně zpět v přízemí u vchodu. A pro mladého pána? Nebojte, ty tady mají taky, jen jsou přes dvůr a opět na konci nějaké té Účkové chodby. Paráda!!! Obléct, svléct, najít, položit, otevřít batoh…ajeeeje…kdo zapomněl doplnit docházející plínky??? Štěstí, že šlo jen o planý poplach, i když indicie byly přesvědčivé. Ufff!!! A pak další uf, uf, uf. Přeci jen je to přes dvůr zpět do 3. patra. No už nám oběma začínají docházet síly, což znamená, že malý přestává spolupracovat a udržet jej na rukou je těžší a náročnější než normálně. Prostě tak, jak to člověk zrovna nejmíň potřebuje, že. Whatever!!! Hlavně když máme to potvrzení. Ovšem vyřídit pas už dneska nezvládneme. Mladý pán pomalu usíná v autě a odpoledne nás přeci čeká ještě plavání. Tak ať se zcela nevyčerpáme.

Poznámka autora: jaké by to bylo zajímavé, kdyby s námi vše dokumentovala kamera, která byla původně v plánu ;o)) Jen paní na úřadě byly natolik nevstřícné, že z videočlánku, který nás měl konečně proslavit nakonec sešlo. No třeba příště, při úplně jiné příležitosti ;o)

Žádné komentáře: