čtvrtek 24. prosince 2009

Na vánoce, dlouhý noce, dlouho můžem spát (a nebo taky ne)

A je to tady. První vánoce s dítětem. Předcházel tomu ještě poslední večerní shopping (táta měl službu a máma se snažila objevit nějaké zajímavé dary, přitom po telefonu vypomáhala strejdovi ;o))). Program byl tradiční. Dopoledne jsme zašli zkontrolovat Čejkovic, kde jsme se sešli i s Makulovými. Přes poledne poslední přípravy a odpoledne výpomoc u sousedů, když už u nich budeme na večeři.

I letos se povedla. Fífula už má téměř rok, tak rybku a brambor ochutnal taky. Daníkovi učarovala houbová-uzená-smetanová polévka, takže se ke kaprovi letos ani nepropracoval, nicméně jednou na to určitě dojde (není přeci kam spěchat ;o)). Každopádně to začíná být s dětmi trošku náročnější, jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.

Dohoda zněla, že si rozbalování dárků s dětmi dáme zvlášť, abychom předešli vzájemným šarvátkám ;o)) A dobře jsme udělali, klukům to trvalo, než se vůbec k něčemu odhodlali…teda aspoň u nás Fífula zcela nepochopil, že to barevné pod stromečkem jsou dárky a většina z nich je překvapivě pro něj. Tak třeba příští rok, stejně jich stihl rozbalit jen pár, jelikož jsme je podrobovali i detailnímu průzkumu a uživatelským testům. Ostatně můžete mrknout k němu na web.

No a pak přišla na řadu večerka. Aspoň pro malé. Dospěláci se ještě sešli a podrobně prozkoumali Skalákovo nové vánoční Wiičko. Bylo to náročné, hlavně když jsem chvíli zkoumala od talíře u štědrovečerního stolu. A jako dárek pro ty, kteří už se na vánoce u Skalákových nevešli, jsme na můj nový vánoční dárek natočili malý záznam.



Žádné komentáře: